Dolar $
32.58
%0.21 0.06
Euro €
34.98
%0.51 0.17
Sterlin £
40.88
%0.32 0.13
Çeyrek Altın
3971.29
%-0.35 -13.94
SON DAKİKA
Teknoloji Salı 31 Ekim 2023 10:26

TÜRKİYE TEKNOLOJİDE ÖNCÜ ÜLKE KONUMUNDA

Analytics Center ve Istanbul Tech Week'in Yönetim Kurulu Üyesi Başak Tulga Önen, Istanbul Tech Week ile hem İstanbul'un hem de ülkemizin teknoloji açısından öncü bölgelerden biri olduğunu anlatmayı amaçladıklarını söyledi

Türkiye teknolojide öncü ülke konumunda

Analytics Center ve İstanbul Tech Week’in Yönetim Kurulu Üyesi Başak Tulga Önen, Analiz’e yaptığı değerlendirmede, Istanbul Tech Week’te teknoloji ekosisteminin tüm oyuncularını tekrar bir araya getirileceğini söyledi. Önen etkinlik ile ilgili Analiz’in sorularını yanıtladı: 

Istanbul Tech Week’te katılımcıları bu sene neler bekliyor?

Teknoloji ekosisteminin tüm oyuncularını tekrar bir araya getirecek olan Istanbul Tech Week’te, geçtiğimiz üç senede olduğu gibi bu sene de zengin bir içerik sunacağız. Teknolojiye ilgi duyan, teknolojiyi takip eden ve bu alanda çalışan farklı sektör ve seviyelerden katılımcıları “teknoloji” şapkası altında buluşturarak geleceğin teknolojileri konusunda farkındalık oluşturmak; yeni teknolojilerle ilgilenen farklı sektörlerden insanların veri, yapay zeka, bulut bilişim, siber güvenlik ve daha fazlasıyla şekillenen yeni dünyayı anlaması ve işlerine entegre etmesini sağlamak amacıyla birçok oturum düzenleyeceğiz. Bu sayede Türkiye’nin teknoloji ekosisteminin gelişimine katkı sunmayı ve hem İstanbul’un hem de ülkemizin teknoloji açısından öncü bölgelerden biri olduğunu anlatmayı amaçlıyoruz.

Bu yılki etkinliğimizi iki güne ayırdık. İlk gün; yapay zeka, CEO’ların ve şirketlerin dijital gündemleri, fintech gelişmeleri, dijital altyapıların modernizasyonu, veri uygulamaları, girişim ve yatırım ekosistemi gibi dijital dünyanın yeniliklerini pek çok açılardan ele alacağız.

İkinci günde ise küresel ekonominin şekillenmesinde önemli rol oynayan KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere, online ortamda gerçekleştireceğimiz KOBİ Özel etkinliğimizde yer vereceğiz. Bu kapsamda dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve finans konuları altında birçok konuyu detaylandıracağız.

Istanbul Tech Week boyunca global ve yerel kanaat önderleri, teknoloji üreticileri, karar vericiler, teknoloji yatırımcıları ve girişimcileri, sektörün önde gelen STK ve platformları ile bir araya gelecek olan teknoloji meraklıları, zihin açan gerçek uygulamaları sahiplerinden dinleyerek, bugünün ve yarının teknolojisine şahitlik edecek. Teknoloji tutkunları, etkinlik süresince Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamurdan’dan, sahibinden.com CMO’su Nazım Erdoğan’a, Figopara Kurucu Ortağı Bulut Arukel’den Akbank Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Gökçay’a, DP Eurasia Grup CEO’su Aslan Saranga’dan Octet Türkiye CEO’su Derya Ekemen Fidan’a birçok ismi dinleme fırsatı yakalayacak.

KOBİ’lere önemli pencere açılacak

Etkinlikte KOBİ’lere önemli bir pencere açacağınızdan bahsettiniz. Kapsamını biraz daha detaylandırır mısınız?

KOBİ’lerin rekabetçi kalabilmeleri ve gelişebilmeleri için dijital dönüşüm bir zorunluluk haline geldi. Yeni teknolojileri ve dijital süreçleri benimseyerek operasyonlarını kolaylaştırabilir, müşteri deneyimlerini iyileştirebilir ve verimliliklerini artırabilirler. Sürdürülebilir uygulamaları benimsemek de KOBİ’ler için her zamankinden daha kritik konumda. Öte yandan nakit akışı yönetimi, kaynak alokasyonu ve yeni büyüme fırsatları için finansman kaynaklarına erişim de KOBİ’lerin ajandasında yer alıyor. Biz de etkinliğimizde doğru strateji ve yol haritaları sunarak dijital teknolojileri iş süreçlerine entegre edebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda KOBİ Özel etkinliğimizde önümüzdeki dönemin en önemli temaları, 10 adımda dijital dönüşüm, gelişen teknolojiyle birlikte kolaylaşan finansman erişimi, yeşil dönüşüm, çift ayaklı şirket olma, regülasyon yönetimi, veri ve analitiğin gücü konularını konuşacağız.

Yapay zeka nasıl yön verecek

Kurumsal iş süreçlerinden sosyal hayata kadar insanların yaşamında önemli bir yer edinen yapay zeka, etkinliğe ne şekilde yön verecek?

Son yıllarda hızla gelişen yapay zeka, hayatımızın birçok alanında önemli değişikliklere yol açmayı sürdürüyor. Ancak yapay zeka konusundaki gelişmelerin getirdiği faydalar ve riskler hakkında dikkatli düşünmemiz gereken birkaç önemli nokta bulunuyor. Pandemi öncesine baktığımızda yapay zekanın tekrar eden ve emek yoğun işlerde rol alacağı konuşulurken, artık analitik ve bilgi yoğun çalışmaların yerini alacağı konuşuluyor. Bu noktada yapay zekanın insanlığın yararı için kullanılması, doğru stratejilerle ve bilinçli bir şekilde yönlendirildiğinde, geleceğimiz için büyük bir potansiyele sahip.

Istanbul Tech Week’te üretici yapay zekayı yoğun bilgi / tecrübe gerektiren bir süreçte bile nasıl kullanabileceğimizi konuşacağız. Bunun yanı sıra yapay zeka alanında güvenlik endişeleri, yanlı bilgi yayma potansiyeli, sahte görüntüler ve videoların da ne tür boyutlara ulaşacağı tartışılan konular arasında. Bu konuları etkinliğimizde detaylıca değerlendirerek gündemin nabzını tutacağız.

Finans sektöründeki yenilikçi dönüşüm

Fintech, dijital bankacılık ve ödeme teknolojileri gibi finans alanındaki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Istanbul Tech Week’te bu konuda nasıl bir içerik sunacaksınız?

Fintech ve dijital bankacılık, finans sektöründeki yenilikçi dönüşümü temsil ediyor. Özellikle fintech, alternatif çözümleriyle öne çıkarken, kullanıcıların hayatına hız ve kolaylık kazandırıyor. Tüm bunların sonucunda ise daha geniş kitlelere hizmet verebilmeyi beraberinde getiriyor. Dijital bankacılık uygulamaları ise pandemi sürecinde yaşanan kapanmalarla birlikte artık bir alışkanlık haline geldi. Bankalar bu alışkanlıkları göz önünde bulundurarak kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak adımlar atmayı sürdürüyor. Bu noktada yapay zeka da dijital bankacılığa entegre olmuş durumda. Istanbul Tech Week’te bu alandaki inovasyonları tartışacağız. Dijital bankacılıktaki yeniliklerle ilgili bir panelimiz olacak. Ayrıca fintech sektörünün KOBİ’ler için sunduğu birçok kolaylaştırıcı çözümü ve KOBİ’lerin ufkunu açacak yenilikçi uygulamaları paylaşacağız.

Teknoloji-sürdürülebilirlik ilişkisi

Etkinlikte teknoloji-sürdürülebilirlik ilişkisine ne şekilde değineceksiniz?

Geçmiş yıllarda sürdürülebilirlik konseptinin şirketlerdeki uygulamaları, yalnızca kurumsal sosyal sorumluluk projeleri şeklinde hayat buluyordu. Artık şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) ile ilgili konuları halihazırda yerleşik risk yönetimi uygulamalarıyla uyumlu hale getirmesi kritik öneme sahip. Teknolojiyi sürdürülebilirlik yaklaşımından ayırmadan iki kavramı doğru biçimde entegre etmek, şirketlerin verimliliğini de artıracaktır. 

Teknoloji, çevresel ve toplumsal alanlarda değer yaratmak ve riskleri yönetmek için çok önemli bir kaldıraç. Etkinliğimizde ayrılmaz ikili olan ve geleceğin dünyasını şekillendirecek ikiz dönüşüm konusunda alanında öncü isimlerden konuşmalar dinleyeceğiz. Dijitalleşme ve yeşil dönüşümü şirketler birlikte nasıl götürmeli, bunu detaylıca irdeleyeceğiz.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR