Dolar $
32.53
%0.03 0.01
Euro €
35.02
%-0.11 -0.04
Sterlin £
40.84
%-0.12 -0.05
Çeyrek Altın
3990.54
%-0.04 -1.66
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 07 Mayıs 2021 02:25

TÜRKİYE LEZZETLERİNİN GÜCÜ OLDU

Yeni nesil girişimcilerimizin geleneksel lezzetlerimize, geleneksel üretim metotları ile yaklaşımları; Hem bu ürünlere doğal, sağlıklı, organik gibi değerler katıyor. Hem de taleplerini arttırıyor

Türkiye lezzetlerinin gücü oldu

İklimi ve coğrafi yapısı dolayısıyla, bereketli topraklara sahip olan Türkiye'nin, her köşesinden yeni yeni ürünler ve lezzetler önümüze geliyor. 

Eğitimli ve genç girişimcilerin, şehirleri bırakarak bakir yörelere, bazılarınınsa ailelerinin doğum yerlerine, hatta köylerine dönerek; Zeytin bahçelerinde zeytincilik, üzüm bağlarında bağcılık veya meralarında mandıracılık konularına, fiili ve maddi yatırımlar yapıyor olmaları, endüstriye teslim olmuş, lezzetsever halkımızın da gözünü açıyor! Deniz kıyılarında; balıkçılık, balık yetiştiriciliği, deniz ürünleri işleme, pazarlama ve ihracatındaki (İzmir'den midye dolma, Bodrum'da, Çanakkale'de deniz ürünleri ve balık gibi) artış dikkat çekiyor.

Gemlik ve Ayvalık kıyılarında, Manisa ovalarında, Kazdağları'nda, Gaziantep'te, Mardin'de, zeytincilik ve zeytinyağı üretiliyor. Çanakkale, Denizli Elazığ ve Antakya bağlarında üzüm üretiliyor ve suyundan, kurusundan bir çok şekilde  yararlanılıyor.

Antalya'da, İzmir'de, Adana'da, Mersin'de seralar kurulup; çilekler, muzlar, avokadolar yetiştiriliyor. Kırklareli'nde, Ezine'de, Erzurum'da, Kars'ta doğal koşullar altında hayvancılık, sütçülük, mandıracılık yapılıyor, peynir çeşitleri üretiliyor. Tekirdağ'da, Balıkesir'de, Kayseri'de, Kastamonu'da, Erzincan'da, hayvancılık yapılıyor, et ve et ürünleri üretiliyor. Tüm bu gayret ve çalışmalar, büyükşehirlerde değerlendiriliyor.

İnsanımız, atalarının mesleğine dönüyor, daha eğitimli ve donanımlı olarak:  Ekmeğe, makarnaya, erişteye, tarhanaya, una, buğdaya yatırım yapmak, Karadeniz yaylalarında Arıcılık, Urfa'da, Osmaniye'de fıstıkcılık, Malatya'da kayısıcılık yapmak istiyor.

Ayrıca; bu ürünlerden ve daha birçok üründen meyvelerden sebzelerden: Dondurarak, salamura ederek,  kurutarak, konserve, komposto, püre ve toz haline getirerek, piyasalara güç veriyor, birçok lezzet yaratabiliyorlar.

Marifet erbabına: Profesyonel ve amatör şeflerin tedarik kanallarına ürün veriyor, büyükşehirlerde zincir veya münferit mağazalar açarak, bayilikler tesis ederek, sosyal medya üzerinden e-ticaret kanalları açıp, kargo ve paket servislerle her kesime ulaşabiliyorlar. 

İşte başarı budur! Lezzetseverlerin ve lezzet aşıklarının yolu ve bahtı açıktır. Azmimiz bu ürünleri, er veya geç dünya insanlarına da ulaştıracaktır.


ABONE OL