Dolar $
32.5
%0.08 0.02
Euro €
34.95
%0.35 0.12
Sterlin £
40.96
%0.47 0.19
Çeyrek Altın
3939.31
%-1.16 -45.53
SON DAKİKA
Haber Merkezi | İTHALAT VE İHRACAT Çarşamba 10 Nisan 2024 13:24

TÜRK YAZILIM ŞİRKETİNDEN KITALAR ARASI TEKNOLOJİ İHRACATI

Geliştirdiği yüzde 100 yerli ERP yazılımıyla dikkat çeken WOC Yazılım, ürünlerini yurt dışına ihraç ediyor. Türkiye'de kamu ve özel sektördeki birçok firmaya sunduğu yazılım çözümlerinin yanı sıra Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de büyümesini sürdürüyor. WOC Yazılım CEO'su Burak Selçuk, 2024 yılında ihracattaki büyüme hedeflerine paralel olarak, ülke içinde de bayilik ağlarını geliştireceklerinin altını çiziyor.

Türk yazılım şirketinden kıtalar arası teknoloji ihracatı

Metal, metal işleme, kimya, otomotiv, plastik enjeksiyon gibi sektörler başta olmak üzere tüm sektörlerdeki firmaların iş süreçlerinin tamamında yazılım çözümleri sunan WOC Yazılım, yüzde 100 yerli ERP yazılımıyla da öne çıkıyor. 

Endüstri 4.0 üretim standardına sahip olan WOC Yazılım, yapay zeka ve makine öğrenimiyle güçlendirilmiş çözümler, bulut tabanlı altyapılar, analitik odaklı yaklaşımlar, sürdürülebilir çözümler ve esnek, yüksek entegrasyon kabiliyetine sahip, kullanıcı dostu, mobil uyumlu, güvenli ve ölçeklenebilir çözümleri firmalarla buluşturuyor.  

WOC Yazılım’ın geliştirdiği WOC ERP, aynı zamanda yüzde 100 bulut tabanlı olma özelliğine de sahip. Bu sayede de işletmelere, tek noktadan kontrol, erişilebilirlik, maliyet tasarrufu, esneklik, IT kadrosundan tasarruf ve ekstra güvenlik gerektirmeme gibi faydalar sağlıyor. 

Üretim süreçlerinin tüm aşamalarında çözümler sunan WOC Yazılım, ERP sisteminin kurulumunun ardından da müşterilerine 2 yıl da ücretsiz destek veriyor.

‘’Dikey büyümede ilk hedefimiz Almanya’’

Türkiye’nin üretim devi birçok firmayla çalışma yürüten, İstanbul, Ankara, Samsun ve Bursa gibi önemli şehirlerde bayilikleri bulunan WOC Yazılım, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de her geçen gün büyümeye devam ediyor. Şirketin Dubai’de de satış ofisi bulunuyor. 

2024 yılındaki ihracat hedeflerine dair konuşan WOC Yazılım CEO’su Burak Selçuk ‘’İhracatta dikey büyüme gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz ilk ülke Almanya’dır. Var olduğumuz ülkelerde ise faaliyet alanımızı genişletmeyi ve daha çok firmaya çözüm sunmayı planlıyoruz. Ayrıca yurtdışı hedeflerimizin paralelinde, yerli ve milli teknolojimizi bayilik ağıyla büyüterek bölgesel bayilere daha çok yatırım yapmak da 2024 yılı hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

‘’Türkiye yazılımda dünya genelinde önemli bir oyuncu”

Yazılım sektörünün ülkemizdeki konumuna ilişkin de görüş bildiren Selçuk, “Türkiye'deki yazılım sektörü, son yıllarda hızla büyüyen ve gelişen bir alan. Ülkemizin genç nüfusu ve teknolojiye olan ilgisi, yazılım sektörünü destekleyen önemli bir faktördür. Mobil uygulamalar, web tabanlı çözümler, yapay zekâ, bulut bilişim ve diğer ileri teknoloji alanlarında başarılı projelere imza atıldı. Türkiye, dünya genelinde yazılım geliştirme konusunda önemli bir oyuncu haline geldi. Yakın vadede çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.