Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Turizm Pazar 25 Şubat 2024 16:31

TURİZMCİLER DİYARBAKIR'I ÜLKELERİNDE TANITACAK

Letonya, Litvanya ve Estonya'dan gelen seyahat acentesi temsilcileri ve tur operatörleri, Diyarbakır'ın tarihi ve turistik yerlerini ülkelerinde tanıtacak.

Turizmciler Diyarbakır'ı ülkelerinde tanıtacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türk Hava Yolları (THY) iş birliğiyle Letonya, Litvanya ve Estonya'dan seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile Azerbaycan'dan sosyal medya fenomenlerinden oluşan 30 kişilik grup davet üzerine Diyarbakır'a geldi.

Eğil ilçesindeki baraj gölünde tekne turuna katılan turizmciler, daha sonra Eğil Kalesi'ni, merkez Sur ilçesindeki Ulucami, Yanık Çarşı, Dört Ayaklı Minare ve Hasanpaşa Hanı'nı gezdi, "Dengbej Evi"nde dinleti sunan dengbejleri dinledi.

Kentin gastronomisi hakkında da bilgi alan turizmciler, Diyarbakır'ı ülkelerinde tanıtacak.

TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, yurt dışından gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırladıklarını söyledi.

Kentin tarihi, kültürü ve gastronomisini tanıttıklarını aktaran Baturay, misafirlerinin geziden memnun kaldığını belirtti.

Baturay, tur organizasyonlarını artırarak sürdüreceklerini vurgulayarak, bunun bölge turizmine katkı sağlayacağını kaydetti.

"Diyarbakır için önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyon turist hedefimiz var. Bu hedefimizin en az yüzde 25'inin yabancı turist olması için çalışıyoruz ve bunu kesinlikle başaracağız." diyen Baturay, şunları kaydetti:

"Bunu başarmak için çalışmalarımıza başladık. Önümüz açık, bir turizmci olarak yüzümüz gülüyor. Hiçbir kaygımız yok. Misafir ettiğimiz seyahat acenteleri ve tur operatörleri ülkelerine gidince gördükleri yerleri, yemekleri, içecekleri, misafirperverliği birer kültür elçileri olarak anlatacaklar. Bizim birer potansiyel gönüllü elçimiz olacaklar. Biz bu tür programları artırırsak hedefimizi gerçekleştiririz."


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR