Dolar $
32.5
%0.24 0.07
Euro €
34.59
%0.27 0.09
Sterlin £
40.42
%-0 -0
Çeyrek Altın
4104.23
%0.68 27.54
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 23 Nisan 2021 02:29

TURİZM VE GASTRONOMİDE "EGEYA"

Tunç Group bünyesinde, Antalya'da üretilen "Egeya Zeytinyağları" yüksek kaliteli lezzetinin yanı sıra, 1 ve 1/2 kiloluk ambalajlarıyla; Türkiye Turizminin, Lezzeti ile de Türk Gastronomisinin hizmetinde

Turizm ve gastronomide "EGEYA"

Egeya Y.K. Bşk. Antalya Tic.San. Odası Üyesi, değerli lezzethan kardeşim Hasan Tunç, çocukluktan gelen zeytin ve zeytinyağı aşkı ile lezzet sevdasını; 4 yıl önce, kendi markası Egeya ile bu sektörde yatırma dönüştürmüş. Antalya'da kurduğu aylık 200 ton kapasiteli: Zeytinyağı üretim, paketleme ve dolum tesislerinde yurdumuzun üç farklı yöresinden sağladığı zeytinlerden, 30'u aşkın ürün çeşidiyle yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda yerini almış.

Grubun üretici firması: Ant Zeytinyağı A.Ş. Türkiye'nin turizm başkenti olan Antalya'ya, lezzetsever turistlerin ve dünya zeytinyağı sektörünün dikkatini çekmek için farklı bir yol bulmuş, sağlıklı teneke kutu ambalajlarının içindeki lezzetlere ek olarak: Üzerlerini, Türkiye'nin tarihi doğal ve kültürel turistik değerlerinin fotoğraflarıyla süslemiş.

lezzeti, görsel sanatlarla bütünleştirmiş.

Bütün bu çalışmalarıyla ilgili olarak, Gazetemizin Lezzet Hareketi sayfasını bilgilendiren,  Y. K. Bşk. Hasan Tunç: Egeya, UZZK Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi 2020 Yarışması: "Hafif Mevsimlik Kategorisinde" mansiyon ödülü sahibidir. 

Zeytinyağı sektöründe öncüsü olduğumuz:

"Egeya Turizm Serisini" çıkararak 500 ml ve 1000 ml Teneke Kutularımızla, ülkemizin "tarihi, doğal ve kültürel varlıklarını" dünyanın dört bir yanına taşıyoruz.

Ayrıca, işlediğimiz: Antalya’mıza özel olan bir de "tavşan yüreği" zeytini var ki, Antalya Ticaret Borsasının, coğrafi işareti ile tescillidir.  "Antalya Tavşan Yüreği Zeytinini" farklı kılan hususlar: Yüreğe benzer meyve ve çekirdek şeklinde olması, halk arasında ünlenmesi ve daha yüksek fiyattan satılmasının nedeni ise, yeşil sofralık zeytin olarak meyve etinin sertliği ve çekirdekten kolay ayrılmasıdır.

Antalya’yı bir duvar gibi iç bölgelerden ayıran, Toros Dağlarının kestiği hava akımı ile benzersiz yüksek nem ve sıcaklık koşullarının oluşturduğu jeolojik yapı "Antalya Tavşan Yüreği Zeytininin" tane iriliğinin ve et oranının diğer çeşitlere göre daha fazla olmasını sağlamaktadır.

İşte bu özellikler ve polifenol değerlerinin zenginliği; üretim çeşitlerimiz içindeki "Tavşan Yüreği Zeytinyağını" da çok özel ve lezzetli kılmaktadır. Lezzetseverlerin özellikle denenmesini tavsiye ederim” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR