SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 04 Eylül 2024 02:33

TRİESTE İLE AMBARLI ARASINDA RO-RO HATTI

Dünyanın önde gelen denizyolu şirketi Napoli merkezli Grimaldi Goup, 14 Eylül'den itibaren Trieste ve Ambarlı (İstanbul) arasında iki gemiyle yeni bir düzenli hat servisine başlayacak.

Trieste ile Ambarlı  Arasında Ro-Ro hattı

Limanlardan karşılıklı olarak haftada ikişer sefer yapılacak. Kaynak: Grimaldi Goup İtalya ve Türkı̇ye Arasındakı̇ İlk Ro-Ro hattını açıyor. Arkas çatısı altında faaliyet gösteren Egekont’un 1996 yılında beri temsilciliğini yürüttüğü, Grimaldi Group, Akdeniz'de sunduğu servis ağına bir yenisini daha ekliyor. İtalya ve Türkiye arasında Ro-Ro hattı açmaya hazırlanan şirket, 14 Eylül'den itibaren Trieste ve Ambarlı arasında yeni bir doğrudan bağlantı kurarak iki limandan da haftada ikişer sefer düzenleyecek.  Grimaldi Group’un ilk kez Ambarlı limanına giriş yaparak, Türkiye'deki ve Adriyatik kıyısındaki varlığını daha da güçlendireceği yeni servisin Türkiye satış pazarlama ve operasyon acenteliğini yine Egekont yapacak. 

Yeni serviste kullanılacak dünyanın en büyük ve çevre dostu, hibrit Ro-Ro gemileri olan Eco Mediterranea ve Eco Malta yenilikçi "GG5G" sınıfında yer alıyor. Çevreci olmalarının yanı sıra, tekerlekli yükler (yarı römorklar, sürülen araçlar, otomobiller, vanlar, kamyonlar, proje yükleri) ile 500'den fazla römork ve 180 otomobile eşdeğerdeki kapasiteleriyle Grimaldi Group tarafından kısa mesafeli yük taşımacılığı için kullanılan önceki Ro-Ro gemi sınıfının iki katı kapasiteye sahip. Tüketimi ve performansı optimize eden yenilikçi teknolojik çözümler sayesinde gemilerdeki kapasite artışı yakıt tüketimini etkilemiyor.

Önceki nesil Ro-Ro gemileriyle aynı hızda aynı miktarda yakıt tüketen Eco Mediterranea ve Eco Malta, taşınan yük birimi başına CO2 emisyonlarını ise yarıya indiriyor.