SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 04 Eylül 2024 02:15

ÖZATA DENİZCİLİK'İN HALKA ARZINA 3,86 KAT TALEP

Dünyanın her yerinden müşterileri için, her tipte gemi ve deniz aracının tamir, bakım ve onarım hizmetleri ile gemi dönüştürme hizmetlerini sağlayan Özata Denizcilik'in halka arzı başarıyla tamamlandı. Halka arza, talep toplama sürecinde 630 bin 376 yatırımcıdan halka arz büyüklüğünün yaklaşık 3,86 katına denk gelen 5,4 milyar TL tutarında talep geldi.

Özata Denizcilik'in halka arzına 3,86 kat talep

Yalova Tersaneler Bölgesi’nde, 50 bin metrekarelik alan üzerinde faaliyetlerini sürdüren Özata Denizcilik’in halka arzı başarıyla sonuçlandı. Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde, toplam 42 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla, 27-28-29 Ağustos 2024 tarihlerinde pay başına 105,00 TL sabit fiyatla, ”Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemiyle gerçekleşen halka arzda halka arzın büyüklüğü 1 milyar 401 milyon 750 bin TL oldu.

Özata Denizcilik’in yatırımcılara ”Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemleri uygulanan halka arzında, yatırımcılardan 3,86 kat talep geldi. Halka arzda 618 bin 855 adet yurt içi bireysel yatırımcıya ve 93 adet yurt içi kurumsal yatırımcıya olmak üzere toplamda 618 bin 948 yatırımcıya dağıtım gerçekleştirildi. Satış sonuçlarına göre, Özata Denizcilik’in halka açıklık oranı % 18,71 olarak gerçekleşti.

“Gücümüze güç katan her bir yatırımcımıza teşekkürler”

Yatırımcılardan gelen yoğun talepten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten, yarım asırlık kişisel tersanecilik deneyimine sahip Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, “Denizcilik sektörünün önemli bir oyuncusu olan Özata Denizcilik’in büyüme yolculuğunda önemli bir kilometre taşını daha başarıyla tamamladık. Şirketimiz için önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz halka arzımızı yatırımcılarımızın yoğun ilgisi ile tamamlamaktan ötürü gurur duyuyoruz. Değerli yatırımcılarımızın Özata Denizcilik’in geleceğine yaptıkları bu yatırım sayesinde sektör öncülüğümüzü pekiştirecek ve sürdürülebilir başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Tüm şeffaflığımızla kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemizi sürdürürken, yatırımcılarımızın desteğiyle daha güçlü adımlar atacağız. Gücümüze güç katan her bir yatırımcımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Özata Denizcilik için Borsa İstanbul’da ilk gongun 5 Eylül 2024 Perşembe günü çalması planlanıyor.