Dolar $
32.52
%-0.07 -0.02
Euro €
34.88
%0.19 0.06
Sterlin £
40.84
%0.45 0.18
Çeyrek Altın
3981.47
%0.6 23.31
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Çarşamba 18 Ağustos 2021 14:38

TIP BİZİM İÇİN HALA YARARLI MI?

Yazar: Dr. Julian Sheather hep kitap

Tıp Bizim İçin Hala Yararlı mı?

hep kitap “Önemli Sorular” serisine Dr. Julian Sheather’in zeki ve ilham verici kitabı “Tıp Bizim İçin Hâlâ Yararlı mı?” ile devam ediyor. 

Serinin 21. yüzyıl için bir rehber niteliğinde olan kitabında Dr. Julian Sheather, güncel tıp uygulamalarının yeterliliğini tartışmaya açarak, tarihten günümüze “insan ömrünü uzatmak” konusuna odaklanmış tıbbın sistem eleştirisini ortaya koyuyor. Sheather, pek çok ülkenin sağlık harcamalarına dikkat çekerek hükümetlerin ve özellikle sağlık-ilaç firmalarının ekonomik baskınlığının amacını sorguluyor. Sağlık uygulamalarında toplumsal eşitsizlik, dünyadaki adaletsizlik, ilaç bağımlılığı gibi sorunlar kitabın ana temaları arasında yer alıyor.

İnsanlık tarihi boyunca tıp inanılmaz başarılar elde etti ama ne pahasına? Antibiyotiklere direnç, sürekli mutasyona uğrayan virüsler ve ilaç bağımlılığının yıkıcı sonuçları… Hepsi günümüz tıbbının bir parçası. Her türlü acıya ilaçlarla çare ararken, aşırı “tıbbileştirilmiş” olmuyor muyuz? Astronomik maliyetler küresel eşitsizliği daha da körüklemiyor mu? Modern tıp bizi nerede ve nasıl başarısızlığa uğrattı? Tüm bu sorulara ışık tutan Tıp Bizim İçin Hâlâ Yararlı Mı?, 23 Ağustos tarihinden itibaren raflarda.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR