Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.88
%0.37 0.13
Sterlin £
40.72
%0.27 0.11
Çeyrek Altın
4076.51
%0.23 9.08
SON DAKİKA
Savunma Cuma 12 Kasım 2021 19:23

TEKNOPARK İSTANBUL SAVUNMANIN AR-GE ÜSSÜ

"Hem Savunma Sanayii Başkanlığı'nın bir parçası olarak çalışması hem de ev sahipliği yaptığı projeleri göz önüne alındığında Teknopark İstanbul'u Türk savunma sanayiimizin Ar-Ge üssü olarak tanımlamak mümkün" diyen Teknopark İstanbul Genel Müdür Bilal Topçu, "Teknopark İstanbul'da, 773 yerli ve milli projenin Ar-Ge çalışmaları yürütülüyor" dedi.

Teknopark İstanbul  savunmanın AR-GE üssü

Teknopark İstanbul Genel Müdür Bilal Topçu, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve İstanbul Ticaret Odası ortaklığında kurulan Teknopark İstanbul’un savunma sanayii başta olmak üzere 10 odak sektörde yüksek katma değerli teknolojiler geliştiren 394 şirkete ve 100’ü aşkın girişimciye ev sahipliği yaptığını söyledi. Topçu, “Türkiye’nin yüksek teknoloji merkezi olarak faaliyet gösteren Teknopark İstanbul bulunduğu konum itibariyle İstanbul ve çevresindeki üniversitelerin araştırma kabiliyetlerini, nitelikli işgücünü ve bölge sanayisinin tecrübesini özellikle savunma sanayine entegre edilmesinde kritik bir merkez olarak öne çıkıyor” dedi.  

“Ar-Ge ve Ur-Ge çalışmalarını yenilikçiliğin temeli olarak gören bir bakış açısına sahip olan Teknopark İstanbul savunma sanayimizin tam bağımsız bir yapıya kavuşması için pek çok Ar-Ge çalışmasını destekliyor” diyen Topçu sözlerine şöyle devam etti:  “Hem Savunma Sanayii Başkanlığı’nın bir parçası olarak çalışması hem de ev sahipliği yaptığı projeleri göz önüne alındığında Teknopark İstanbul’u Türk savunma sanayiimizin Ar-Ge üssü olarak tanımlamak mümkün. Teknopark İstanbul’da, ülkemize özellikle savunma sanayiinde ivme kazandıracak 773 yerli ve milli projenin Ar-Ge çalışmaları yürütülüyor. Tamamlanan projelerle birlikte bu sayı 2267. Bunlar arasında MİLGEM Korvet, Altay Tankı, Anka İHA, LHD Amfibi Hücum Gemisi ve Oruç Reis gibi savunma sanayisinin önde gelen Ar-Ge projelerine sistem ve alt sitem bazında verilen önemli katkılar yer alıyor.” 

Türkiye’nin ilk ve tek siber güvenlik lisesi

Topçu, “Savunma sanayiini bir bütün olarak ele alan Teknopark İstanbul, Türkiye’nin ilk ve tek siber güvenlik meslek lisesine olan Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ve siber güvenlik kuluçka merkezine de ev sahipliği yapıyor. Böylece savunma sanayiinde kritik bir önem arz eden siber güvenlik ekosisteminin gelişmesine, nitelikli yerli teknolojilerin üretilmesine ve alandaki uzman açığının giderilmesine odaklanıyor.

Teknopark İstanbul ev sahipliği yaptığı şirketlere kiraladığı ofis ve alanlarda teknik altyapılar, yenilikçi laboratuvar imkanları sunarken onları gerek kuluçka merkezi (Küp Kuluçka) gerek Teknoloji Transfer Ofisi (Connecto TTO), gerekse odak alanlardaki kümelenmeleri ile destekliyor. “

Cube Incubation’dan 220 girişimci mezun oldu

“TTO, Ar-Ge projesine sahip girişimcilerin projelerini destekleyici çalışmalar yürütüyor ve yenilikçi fikirlerin ticarileşmesini destekliyor. Kümelenmeler ise aynı faaliyet alanında varlık gösteren şirketleri bir araya getirerek ciddi katma değer oluşturulmasına katkı sağlıyor” diyen Topçu, “Teknopark İstanbul’da yer alan kümelenmelerden SAHA İstanbul’un düzenlediği SAHAEXPO Fuarı kümelenmelerin ortaya çıkarttığı sinerjinin en somut örneği niteliğinde. Cube Incubation kuluçka merkezi ise bugüne kadar 220’yi aşkın girişimciyi mezun etti şu an 100’ü aşkın yeni girişimci ve girişimci grubuna ev sahipliği yapıyor. Girişimciler Cube Incubation’da kritik altyapılar, temiz odalar, prototip atölyeleri, test merkezleri ve laboratuvarlardan bedelsiz olarak veya sembolik bedellerle yararlanabiliyor.  Teknopark İstanbul ayrıca Eylül ayında açtığı yeni kuluçka merkezi binasıyla artık girişimcileri uluslararası standartlara kavuşturuyor. Cube Incubation, 10 bin m2 kapalı alana sahip yeni merkeziyle birlikte sadece Türkiye’nin değil, bölgenin de en önemli alt yapılarından biri haline gelecek. Türkiye’nin ilk siber güvenlik kuluçka merkezi ve biyoteknoloji gibi tematik kuluçka alanlarının yer alacağı merkezimiz temiz odaları, biyoküp laboratuvarları ve teknik altyapılarıyla özellikle derin teknoloji girişimcilerinin ülkemizin teknoloji geliştirme kapasitesine önemli katkılar sunmasında kritik bir rol oynayacak. Teknopark İstanbul yeni merkezde katma değeri yüksek, ülke ekonomisine katkı sunacak ve İstanbul’dan dünyaya açılmaya odaklanan 250’den fazla girişimci grubunu ağırlamaya hazırlanıyor” dedi. 



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR