Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
İTHALAT VE İHRACAT Salı 24 Ekim 2023 15:16

TEKNOKENT İHRACATININ YAKLAŞIK YÜZDE 10'U İTÜ ARI TEKNOKENT'TEN

İTÜ ARI Teknokent, 20. yılında 333 firma ve 5 bine yakın girişime ev sahipliği yapıyor.

Teknokent ihracatının yaklaşık yüzde 10'u İTÜ ARI Teknokent'ten

İTÜ ARI Teknokent'ten yapılan açıklamaya göre, teknokentlerin ihracatının yaklaşık yüzde 10’unu sağlayan İTÜ ARI Teknokent, elde ettiği başarılarla Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Türkiye'nin teknolojik kalkınması ve rekabetçi üstünlüğüne katkıda bulunmak amacıyla kurulan teknokentlerinin 20. yaşını kutlarken, Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerine sadık ve yenilikçi bir bakış açısıyla girişimler için en doğru adres olmaya devam ettiğini belirtti.

Dikbaş, şunları kaydetti:

"Nitekim birlikte ileriye anlayışını benimseyen bir teknokent olarak, TÜBİSAD tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle yayımlanan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü Pazar Verileri 2022 raporuna göre; geçtiğimiz yıl, teknokentlerin toplam ihracat tutarlarındaki artışın yaklaşık yüzde 10’luk kısmı bize ait. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl 8,78 milyar TL ciro ile teknokentlerin toplam ciro tutarlarındaki artışın da yüzde 10,2’lik kısmına yine tek başımıza katkıda bulunduk. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Siyasal zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa sonuç kalıcı olamaz’ sözünden ilham alarak, Cumhuriyet’in 100. yılında her zamankinden daha büyük bir heyecan ve coşkuyla üretmek, başarmak, ülkemizi geliştirmek için çalışmayı sürdürüyoruz.

Ekonomiye sunduğu katkılarla birlikte Türkiye’yi AR-GE ve inovasyon aktivitelerinin odak noktası haline getirmeyi hedefliyoruz. Güçlü bir ekonomik büyümede teknoloji tabanlı girişimlerin ürettiği değerlerin payı çok büyük. Nitekim 97 teknokent arasında yapılan araştırmaya göre, 2022 yılında teknokentlerin ortalama ciro miktarı 8,4 milyon TL iken, aynı yıl İTÜ ARI Teknokent'te bu miktarın üç kat fazlası 24,19 milyon TL’ye ulaşıldı. Bunun yanı sıra 2022 yılında teknokent başına ihracat tutarı 204,9 milyon TL olmasına karşılık, İTÜ ARI Teknokent’te ihracat tutarı 1,47 milyar TL’ye yükseldi."

Türkiye’den dünyaya açılan yeni teknolojilerin çekim merkezi olarak konumlandıklarını belirten Dikbaş, "20 yılda üzerine ekleyerek ilerlediğimiz bu yolculuk; son yıllarda elde ettiğimiz üstün başarılar sayesinde ülkemizin yarınları için daha büyük değer yaratıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde tamamlamayı planladığımız bu yılın ardından ülkemiz için ikinci yüzyıla daha büyük hedeflerle başlangıç yapacağız." açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR