Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Pazartesi 15 Ocak 2024 11:58

TEDARİKÇİ GÜNLERİYLE PAZARINI BÜYÜTÜYOR

Dünyanın önemli firmaları, tedarikçilerini İstanbul Yan Sanayi Borsası'nda buluyor. İTO'nun 1990 yılında kurduğu borsa, yerli ve yabancı büyük firmaları, yan sanayici firmalarla yüz yüze görüştürerek, yeni iş fırsatları sağlıyor.

Tedarikçi günleriyle pazarını büyütüyor

İstanbul Ticaret Odası, ‘tedarikçi günleri’ ile büyük firmalarla yan sanayicileri bir araya getiriyor. İTO bünyesindeki Yan Sanayi Borsası’nın (YSB) düzenlediği bu organizasyonlarla yerli ve yabancı firmalar, Türk firmalarıyla tedarik ve satın almada iş birliği yapıyor. 

Yan Sanayi Borsası, 1990 yılında, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı’nın (UNIDO) desteğiyle İTO bünyesinde kuruldu. Üyelerine 34 yıldır yerli-yabancı ortak bulan İTO Yan Sanayi Borsası’nın tedarikçi günlerine Türkiye’den ve dünyadan birçok firma katılıyor. Küresel devler, Yan Sanayi Borsası’ndan ihtiyaçlarını satın alıyor. Yan sanayicilere özel üretim yaptıran büyük firmalar, bu firmaların üçüncü pazarlara da açılmalarını destekliyor. 

ASELSAN, Arçelik, Türk Traktör, Siemens, Hitachi, Bosch, TUSAŞ ve Emerson firmaları, tedarikçi günlerinin vazgeçilmez konukları arasında yer alıyor. Borsa; her yıl ortalama 30 ana sanayici ile yan sanayicileri İstanbul’da bir araya getiriyor. Türk yan sanayi işletmeleri, böylece hem yerli ve yabancı dünya devleri ile tanışıyor hem de tedarik anlaşmaları yapıyor. 

Yan Sanayi Borsası’na ulaşan taleplerin yüzde 60’ı yurt dışından geliyor. Borsa üyelerinin yüzde 91’i ise ihracatçı. Üretimlerinin yüzde 40’ını Avrupa ülkelerine ihraç eden üyelerin ikinci büyük pazarı Asya. 

Yan Sanayi Borsası; Çin, Gana, Katar, İran, Kenya ve Kamerun borsalarına teknik destek ve danışmanlık hizmeti veriyor. Borsa; konsolosluklar, ticaret müşavirlikleri, uluslararası ticaret odaları, yabancı ticareti geliştirme ofisleri, Türkiye’nin yurt dışındaki temsilcilikleri ve iş dünyasının yurt dışındaki dernekleri ile iş birliklerini sürdürüyor.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR