Dolar $
32.37
%-0.36 -0.11
Euro €
34.74
%-0.28 -0.09
Sterlin £
40.72
%-0.04 -0.01
Çeyrek Altın
3921.52
%-0.27 -10.68
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 23 Kasım 2023 09:27

TB3'TE ABD İLE YARIŞ DEVAM EDİYOR

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'te ABD ile yarışın devam ettiğini açıkladı. Bayraktar TB3, salı günü 8'inci uçuşunu gerçekleştirdi.

TB3'te ABD ile yarış devam ediyor

Kısa-pistli gemilerden iniş/kalkış gerçekleştirmesi amacıyla geliştirilen Bayraktar TB3’ün test faaliyetleri devam ediyor. Bayraktar TB3, bugün 8’inci uçuş testi kapsamında 6 saat boyunca havada kaldı. Öte yandan Bayraktar TB3 ile ABD’li General Atomics şirketi tarafından geliştirilen Mojave SİHA arasındaki rekabet de devam ediyor. Konuyla ilgili olarak BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, “Kısa pistli gemilerde katlanır kanatlı ve kısa mesafede iniş-kalkış özelliği… Dünyada bu alanda bir yarış var. Bazı teknolojik inovasyonlar yapıldı ama yeni başlayan yok. Bir anlamda yarış devam ediyor. ABD geçenlerde bir demonstrasyon (gösteri) yaptı, daha henüz hazır değil. 2024’e hazırlanıyor, yarış devam ediyor. Bayraktar TB3 bugün 8’inci uçuşunu yaptı, 6 saatlik. Motoru da yerli olduğundan havacılıktaki en gelişmiş motorlardan biri. Çok üstün özelliklere sahip turbo dizel bir motora sahip. Biraz saat uçsun istiyoruz yerine çıkmadan önce. O yüzden seviyeli uçuş kampanyası devam ediyor” ifadelerine yer verildi. Selçuk Bayraktar, TB3’ün, Kızılelma ile birlikte milli savaş uçağına yerleştirileceğini belirterek “Bayraktar TB3, KIZILELMA ile birlikte kısa pistli gemilere konuşlandığında dünya muharebe tarihinde devrim yapacak. Aynen SİHA’larla kazanılan ilk zaferi Türk orduları kazanıp dünya muharebe tarihine kaydını düştüğü gibi” dedi.

Kısa süre içerisinde Bayraktar TB2 üzerinden geliştirilen Bayraktar TB3; katlanabilir kanatlara, SATCOM faydalı yüküne, 1450 kilogram kalkış ağırlığına, 24 saat havada kalış süresine, 6 adet silah istasyonuna ve yüksek irtifada görev yapabilme yeteneğine sahip

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR