Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 02 Temmuz 2021 02:42

SÜTTE YENİ ARAYIŞLAR VE LEZZETLER:

Lezzet sever halkımız; Amerika'dan gelen New Jersey ineklerinin, İtalya'dan gelen kara mandaların ve Fransa'dan gelen Saanen keçilerinden alınan sütler ve onlarla yaratılan, doğal ve yüksek kaliteli lezzetleri keşfediyor.

Sütte yeni arayışlar ve lezzetler:

Bu hafta keçi sütünden ürettiği, birbirinden lezzetli peynirlerini, lezzet dünyamıza ve gastronomi sektörüne sunan BON SC Tarım ve Hayvancılık Sanayini tanıyoruz.

2015 yılında, Zir. Müh. Cengizhan Orpak ve ailesi tarafından, İzmir Menderes havzası üzerindeki 80 dönümlük kendi arazilerin de kurulan firma, üretim ve pazarlama faaliyetlerine 2019 yılında başlamış.

SÜTBON Artizan Keçi Sütü ürünleri arasında, tamamen doğal koşullarda, çiğ ve pastörize keçi sütü ve %100 bu sütlerle yapılan, hepsi de: Artizan keçi peyniri, püre peynir, tulum peyniri ve kendi geliştirdiği çörek otlu ve dağ kekikli tulum peynirleri bulunmakta. Cengizhan Orpak kardeşimle, tanıştığımda; 2015 yılında 3 yaşındaki kızının yaşadığı, "alerji probleminin" kullandıkları, piyasa sütlerindeki, katkı maddelerinden kaynaklandığına inanarak, bu konularda yaptığı araştırmalar neticesinde firmasını kurduğunu ve Safkan 250 Fransız Saanen ırkı, dişi keçi ile 10 teke soylu hayvanı getirerek, ailesine ait meralarda hem serbestçe dolaştırıp hem de kurduğu modern barınakları ihtiva eden çiftlikte üretime başladığını öğrenmiştim.

Bugün ise çiftlikteki yıllık doğum ortalamasının 2.5 keçi başına aldıkları, yıllık süt miktarının 1000 kg. ve ulaştıkları keçi sayının ise 1000 adet olduğunu öğrendim. Gurur duydum.

Ayrıca; erkek keçileri (teke soylu) bu alanda yatırım yapan çiftçilere, eğitim vererek pazarladığını, resmi ve özel birçok kurum ve kuruluşlardan başarı belgeleri aldığını, hatta "Tüm hayvan dostlarının görmesi gereken örnek bir çiftlik" olarak tanındığını duydum. Başarılarını kutluyor, "çiftlikten sofraya, lezzet ve sağlık sunan" bu ürünlere, Türkiye'nin her yerinde, seçkin market ve şarküteri mağazalarından ulaşılabileceğini de müjdeliyorum.



ABONE OL