Dolar $
32.87
%0.08 0.02
Euro €
35.25
%-0.02 -0
Sterlin £
41.58
%-0.15 -0.06
Çeyrek Altın
4020.19
%0.45 17.73
SON DAKİKA
Mazlum AYDIN | Sürdürülebilirlik Salı 25 Haziran 2024 19:26

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN ODEABANK VE İGE'DEN KADIN GİRİŞİMCİLERE VE YEŞİL DÖNÜŞÜME DESTEK

Odeabank, Dünya Çevre Günü'nde sürdürülebilir kalkınma için yaptığı yeni anlaşmayı duyurdu. İhracatı Geliştirme A.Ş. ile doğa dostu yatırımlara 'Yeşil Kredi' sunuyor. İhracatçı kadın girişimcileri desteklemek için de kadın girişimcilere İGE garantisiyle destek kredisi veriyor.

Sürdürülebilir Kalkınma için Odeabank ve İGE'den kadın girişimcilere ve yeşil dönüşüme destek

Türkiye’nin genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde sürdürülebilirlik alanındaki taahhüdünü güçlendirmek için önemli bir adım attığını duyurdu. Odeabank, İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) ile stratejik bir iş birliği kurarak yatırımlarında enerji verimliliğini arttırmayı hedefleyen firmalara ve kadın girişimcilere özel teminatlı kredi imkanları sağlayarak, ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedefini destekliyor.

“Dünya Varmış, Güzel Bir Gelecek Gibisi Yokmuş” mottosuyla sürdürülebilirlik yatırımlarına devam eden Odeabank, kadın girişimcileri desteklemek ve ‘yeşil dönüşüm’ desteğini artırmak için İGE ile önemli bir iş birliğine imza attı. Odeabank ve İGE tarafından hayata geçirilen “İhracatta Kadını Destekleme Paketi” ile yönetimi kadınlarda olan ihracatçı firmalara İGE kefaletiyle uygun koşullu finansman sağlanacak. “Yeşil Dönüşüm Paketi” ile enerji verimliliği yatırımları olan ve kaynak bulmakta güçlük çeken ihracatçı firmalara da kredi desteği verilecek. 

Türkiye’nin ihracat potansiyeli kadın girişimciler ve yeşil dönüşümle artacak

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, İhracatı Geliştirme A.Ş.(İGE) ile yaptıkları anlaşmayı şöyle değerlendirdi: “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya ve “eşit yarınlar” bırakmak için finans dünyasının sağlayabileceği etkinin farkındayız. Bu sebeple sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunacak çevresel ve sosyal etkiye sahip projeleri hayata geçiriyoruz. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uyumlu olarak yeşil dönüşümden, kadınların güçlenmesine kadar geniş çapta pek çok çalışma Odeabank’ın temel faaliyetleri arasında yer alıyor. Bu çalışmalarımıza bir adım daha ekleyerek İGE ile hem yeşil dönüşüm hem de kadın girişimcilere destek noktasında önemli iki iş birliğine imza atıyoruz. İGE ile gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliği sayesinde, Türkiye'nin ihracat potansiyelini artırarak sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek yenilikçi finansal çözümler sunuyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamayı ve bu tür faaliyetlerin yaygınlaşmasını teşvik etmeyi hedefliyoruz. Yeşil yatırımların arttığı, kadınların istihdama eşit katıldığı ülkelerin küresel ekonomide giderek daha güçlü aktörler haline geldiğinin bilinciyle, el ele hareket edersek ülkemize daha fazla katkı sağlayacağımıza inanıyorum.”

İhracatı Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz ise imza töreninde yaptığı açıklamada “Ekonominin lokomotifi olan, büyüme ve istihdama büyük katkı sağlayan ihracatçıları önemsiyor ve ihracatı güçlü öz kaynağımızla desteklemeye devam ediyoruz. Kalkınmanın ana aktörleri olan ihracatçılara verdiğimiz kefaletler sayesinde bankaların ihracata daha fazla kredi kullandırmasını sağlıyoruz. İhracatçılarımızın yeşil dönüşüm ile ilgili finansman ihtiyacının karşılanmasına yönelik paketimiz Yeşil Dönüşüm Kefalet Destek Paketi ve emeğiyle ekonomiye ve yarınlara değer katan kadın ihracatçılarımıza yönelik İhracatta Kadını Destekleme Paketi de bu çalışmalarımızın birer parçası. Odeabank ile yaptığımız iş birliğiyle ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırma yolunda attığımız kararlı adımları çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Bu iş birliğiyle daha fazla ihracatçının finansmana ulaşmasını ve daha fazla projenin hayata geçirilmesini hedefliyoruz. İGE olarak finansmana erişimi kolaylaştırmak, çeşitlendirmek ve ihracatımızın sürdürülebilir bir biçimde artırılmasını desteklemek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR