Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Sürdürülebilirlik Salı 21 Mayıs 2024 11:48

SÜRDÜRÜLEBİLİR İNOVASYON FORMULA 1'DEN MOTORUNUZA NASIL TAŞINIYOR?

Yeni bir Formula 1 (F1) sezonu daha başladı ve 20 pilot bir kez daha dünya genelinde 24 Grand Prix'de yarışacak. Bu sezon pilotların sadece dört adet motor kullanma izni var ve daha fazla ünite kullanmak cezaları beraberinde getirecek. Bu, önümüzdeki yıllarda yarış yönetmeliklerinde göreceğimiz değişikliklerin sadece başlangıcı. F1 için madeni yağ ürünleri geliştiren PETRONAS Madeni Yağlar (PLI) mühendisleri, "Sıvıların" da dahil olduğu motor sporlarındaki sürdürülebilir devrim hakkında görüşlerini paylaştı.

Sürdürülebilir inovasyon Formula 1'den motorunuza nasıl taşınıyor?

PETRONAS, ileri teknolojinin insana özgü performansla buluştuğu Formula 1'in dinamik dünyasına derinlemesine dahil oldu. PETRONAS, yarışın Teknik Partneri olarak motor performansını optimize etmek için motordaki gelişimi yenilikçi sıvılarla eşleştirerek Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1 takımını desteklemede önemli bir rol oynuyor. Bu iş birliği, markanın F1 tarihindeki yerini sağlamlaştıran sekiz Takımlar Şampiyonluğu (2014'ten 2021'e kadar) ve 116 Grand Prix zaferi de dahil olmak üzere olağanüstü başarıları beraberinde getirdi.

 

Yarışçılar her bir yarış sırasında ortalama 300 kilometre yol kat ediyor. Buna sıralama, test ve antrenmanlar da eklendiğinde, araç yarışın olduğu her hafta sonu boyunca yaklaşık 500-600 kilometre yol kat ediyor. Bu nedenle motorların mükemmel şekilde yağlanmaya ihtiyacı var. İşte buna bağlı olarak yarışlar sırasında Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1 ekibine, araçtaki yağların ve işlevsel sıvıların parametrelerini sürekli olarak inceleyen PETRONAS Pist Sıvı Mühendisleri eşlik ediyor. Yapılan analizler daha sonra İtalya'nın Torino kenti yakınlarındaki Santena'da bulunan Küresel Ar-Ge Merkezimizdeki PETRONAS Madeni Yağlar (PLI) laboratuvarına gönderiliyor. Burada hem F1 hem de normal motorlu araç yağları için araştırma çalışmaları birbirine entegre ediliyor.

 

PETRONAS Madeni Yağlar Sıvı Teknolojisi Ar-Ge Çözümleri Yöneticisi Andrea Dolfi, bunu şöyle detaylandırıyor: "PETRONAS'ın Mercedes-AMG PETRONAS Formula 1 takımının isim sponsoru ve teknik partneri olarak F1'deki uzun vadeli taahhüdü, büyük bir veri tabanı oluşturmamıza ve madeni yağ donanımı konusunda derin bir anlayışa sahip olmamıza olanak sağladı. Bu performans geliştirmelerini birçok ürünümüzle, ama en çok da CoolTech+ teknolojisine sahip PETRONAS Syntium ürünümüzle başarılı bir şekilde pazara sunduk. F1, en iyi performans gösteren kimyasal uyumu, yani 'bileşenleri' seçmek ve formülasyon bilimi yaklaşımımızı, yani 'özel tariflerimizi' test etmek için eşsiz ve ayrıcalıklı bir fırsat sunuyor. Misyonumuz, müşterilerimizin, tüketicilerimizin bu yolda öğrendiklerimizden daha fazla faydalanmasını sağlamak. PETRONAS Syntium ve PETRONAS Tutela ürünlerimizde bu bileşenlerden bazılarını ve kendi geliştirdiğimiz reçetelere dair bazı " püf noktalarını" tanıtarak yaptığımız tam olarak bu." 

ABONE OL