Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Sürdürülebilirlik Çarşamba 10 Ocak 2024 13:29

"SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ ŞART"

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 8-14 Ocak "Enerji Verimliliği Haftası" dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Dünyada yeşil bina ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımına yönelik taleplerin arttığını vurgulayan Küçükoğlu, “Sürdürülebilir yapılara odaklanarak çevre dostu yenilikçi malzemeler geliştirmeye öncelik vermeliyiz. Bugün endüstriyel atıkların geri dönüştürülmesiyle inşaat malzemeleri üretilebiliyor. Farklı sektörlerin Ar-Ge’leri ile bir araya gelerek yapılacak inovasyon çalışmalarında etkili sonuçlar ortaya çıkması mümkün. Akıllı kentler ve çevre dostu binalara eğilimin hız kazandığı bu süreçte, inşaat malzemesi sanayicileri olarak sorumluluğumuzun daha da arttığının bilinciyle hareket ediyoruz” dedi. 

Günümüzde iklim değişikliğinin, yalnızca ülkemizi değil tüm dünyayı etkileyecek küresel bir sorun olduğunu söyleyen Küçükoğlu, “Her ne kadar iklim değişikliği terimi, belirsiz bir gelecek zamandan bahsediyor gibi hissettirse de artık kaybedecek zamanımız yok. Şu anda “gelecek zaman” olarak bahsettiğimiz durumu yaşamaya başladık. Küresel ısınma daha şimdiden iklimin değişmesine, yaz aylarında sel felaketi yaşatacak kadar yağmur yağmasına, kış aylarında susuzluk sinyallerinin ortaya çıkmasına kadar pek çok olumsuz etkisi ile günlük hayatımızı etkilemeye başlıyor. Bu doğrultuda enerji verimli, çevre dostu yapılara eğilimin hız kazandığı günümüzde, binalarımızı sürdürülebilir ve çevre dostu malzemelerle inşa etmemiz büyük önem taşıyor. Bu bilinç sayesinde hem hane bütçesine hem de ekonomimize ciddi oranda katkı sağlayabiliriz. Aynı zamanda gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmak adına enerjiyi verimli kullanmak zorundayız” diye konuştu.  


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR