Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Sürdürülebilirlik Pazartesi 24 Haziran 2024 16:59

SÜRDÜREBİLİRLİĞİ BAŞARISININ MERKEZİNE KOYAN AXİS COMMUNİCATİONS, SEKTÖRDEKİ 40. YILINI KUTLUYOR

Ağ video sistemleri alanında dünya lideri Axis Communications, video gözetim endüstrisindeki 40. yılını kutluyor. Çevre ve sürdürülebilirliğe yönelik katı taahhüdü ile tanınan İsveç merkezli şirket, sürdürülebilirlik hedeflerini karşılama konusundaki kararlılığını vurgulayan, Axis Sürdürülebilirlik Raporu'nda, 2023 Science Based Targets Initiative (SBTi) tarafından küresel sera gazı emisyon azaltma hedeflerini yakadığını duyurdu.

Sürdürebilirliği başarısının merkezine koyan Axis Communications, sektördeki 40. yılını kutluyor

1984'te kurulduğundan bu yana alanında bir çok yenilik ve teknolojiye imza atan Axis, güvenlik alanında devrim yaratarak analog kameralardan dijital ve dünyada ilk defa ağa bağlı kameralara geçişi başlattı ve video gözetim teknolojisinde yeni standartları belirledi. Axis, ileri seviye analitikler ve yapay zeka destekli çözümler geliştirmeye odaklanırken, her zaman teknolojik ilerlemenin en ön saflarında yer alarak müşterilerine daha akıllı ve daha verimli güvenlik çözümleri sundu.

Axis Communications Orta Asya Bölge Satış Müdürü Ayşegül Demirkol, "Sektördeki kırkıncı yılımıza ulaşmak, inovasyon, kalite ve sürdürülebilirliğe olan bitmek bilmeyen bağlılığımızın bir kanıtıdır," dedi. "Ancak bu sadece geçmiş 40 yılın başarılarını kutlamakla değil, aynı zamanda sürdürülebilirlik hedeflerimizi gerçekleştirme konusundaki tavizsiz bağlılığımızı gelecek yıllarda da göstermektir. Bu girişimlerin kapsamı, bileşen üretiminde kullanılan hammaddelerden enerji tüketimine ve ürünlerin ömrünün sonunda geri dönüştürülme yaklaşımına kadar işimizin her yönünün emisyon azaltma hedeflerine katkıda bulunmasını gerektiriyor. Kısacası, önümüzdeki 40 yılın da en az geçen 40 yıl kadar gelecek için ödüllendirici olmasını sağlamak için sürdürülebilirlik gündemimize bağlıyız."

Axis Sürdürülebilirlik Raporu 2023, 2007 yılında BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalarken, strateji ve operasyonlarını bu evrensel insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele ilkeleri ile uyumlu hale getirdi. Axis ayrıca insanlar ve gezegen için barış ve refah sağlayacak bir plan olarak hizmet eden BM 2030 Gündemi'nin 17 Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedefini (SKH'ler) destekliyor.

Global Reporting Initiative (GRI) Standartları ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ile uyumlu olarak oluşturulan 2023 yılı sürdürülebilirlik raporunda, Axis'in çeşitli alanlarda ilerleme kaydederek büyüme yolculuğunu sürdürdüğü görülüyor. Axis, uzun vadeli büyüme hedefinde, topluma katkıda bulunan bir şirket olma konusunda iddialı ve tavizsiz olmayı amaçlıyor.

Axis Communications 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nda öne çıkan önemli noktalar: 

• İnsan hakları risk alanlarının haritalandırılması da dahil olmak üzere insan hakları özen yükümlülüğünde ilerleme 

• Axis ürünlerinde enerji tüketimini yönetme yetenekleri artırma 

• Yenilenebilir karbon bazlı plastik içeren kamera oranlarının artırılması 

• BFR/CFR içermeyen kameraların oranının artırılması 

• %90+ tamamlanma oranı ile çalışanlar için yolsuzlukla mücadele farkındalığı eğitimi.

Axis, işletmelerin en son iklim bilimine uygun olarak sera gazı emisyonu azaltma hedeflerini belirlemesini sağlayan küresel kuruluş Science Based Targets Initiative (SBTi) Science Based Targets İnitiative (SBTi) ve Paris Anlaşması hedefleri olan küresel ısınmayı 1.5°C ile sınırlamayı ve endüstriyel seviyenin 2°C  üstünde tutmayı hedefleyen dünya çapındaki 5.000'den fazla kuruluştan birisidir.

Axis, 2022 baz yılına kıyasla 2030 yılına kadar mutlak scope 1 ve 2 sera gazı emisyonlarını %42 oranında azaltmayı taahhüt eder. Axis ayrıca, satın alınan mal ve hizmetler, taşımacılık, dağıtım ve ürünlerinin kullanımından kaynaklanan scope 3 sera gazı emisyonlarını aynı zaman diliminde satılan birim başına %51.6 oranında azaltmayı taahhüt eder.

Axis Çevre ve Tedarik Zinciri Sürdürülebilirliği Direktörü Carl Trotzig, "Axis, uzun zamandır değer zincirinin tamamının çevre üzerindeki etkisini azaltmaya kararlı. Bu, işimiz, tedarikçilerimiz ve üreticilerimiz ile ürünlerimizin ömrü boyunca emisyonların azaltılması için odaklanılması gereken kilit alanları belirlemeyi içerir. Bilim temelli bir yaklaşım benimserken, hedeflerimizin SBTi tarafından doğrulanması, çabalarımıza sadece daha fazla ivme kazandırır." dedi.

Orta Asya Bölge Satış Müdürü Ayşegül Demirkol son olarak, "Axis, kuruluşundan bu yana, ağ teknolojisinden en iyi şekilde yararlanan ve müşterilerini ön planda tutan güçlü temel değerler üzerine inşa edilmiş, çığır açan ürünler geliştirtmeye çalışmıştır. 'Daha akıllı, daha güvenli bir dünya için yenilik' terimini 2013'te vizyonunu tanımlayarak kullanmaya başladı: Axis, ürünleri, teknolojisi ve ilişkilerini güçlendirmek için yenilikleri keşfetmekte, öğrenmekte ve bu konuda derin çalışmalarını sürdürmektedir. Daha akıllı, daha güvenli bir dünya için inovasyon yapma misyonumuzu sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR