Dolar $
32.53
%0.44 0.14
Euro €
34.67
%0.24 0.08
Sterlin £
40.51
%0 0
Çeyrek Altın
4082.87
%0.68 27.24
SON DAKİKA
GÜNDEM Cumartesi 04 Aralık 2021 02:00

'SOUVENİR EXPO TURKEY' ZİYARETE AÇILDI

Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya sektörünün dünyadaki en başarılı fuarı kabul edilen Souvenir Expo, Türkiye'de ilk kez 2 Aralık'ta kapılarını açtı. Yoğun ilgi gören fuara, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Kuzey Afrika gibi Avrasya coğrafyasından 70'ten fazla ülkeden profesyonel alıcı bekleniyor. Souvenir Expo Turkey, 5 Aralık'a kadar İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

'Souvenir Expo Turkey' ziyarete açıldı

Türkiye’de ilk kez, dünyada 35 yıldır düzenlenen Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya Fuarı Souvenir Expo Turkey, 02-05 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör temsilcilerini ağırlamaya başladı. Fuarda yaklaşık 100 katılımcı markanın, kupa, magnet, anahtarlık, nazar boncuğu, mayo, bikini, peştamal, havlu, şort, güneş gözlüğü gibi yaz modası kıyafet ve aksesuarları, baklava, lokum, Türk kahvesi gibi ülkemizin dünyaca meşhur gıda ürünleri, zeytin, zeytinyağı, sabun gibi doğal ve organik ürünler, promosyon malzemeleri, valiz, çanta, kemer, deri aksesuarlar ve dekorasyon ürünleri gibi çok geniş kapsamda turistik hediyelik ve hatıra eşya ürünleri sergileniyor.

70’TEN FAZLA ÜLKEDEN ZİYARETÇİ

Türkiye’nin turistik hediyelik ve hatıra eşya sektöründe, üretim ve tedarik merkez üssü olma yolunda olduğunu ifade eden ROTA Exhibitions Turkey Fuarcılık A.Ş. Ülke Müdürü  Erdal Usta, “Sektörü kucaklayan ve bir araya getiren Souvenir Expo Turkey’in gördüğü ilgiden çok memnunuz. İlk fuarımızda yaklaşık 100 markamız yer alıyor. Uzak coğrafyadan ABD, Kanada, Porto Riko, Maldivler, Karayipler, Şili ve Avustralya ile Portekiz, İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi özellikle turizm sektörü için çok önemli pazar ülkelerinden ziyaretçilerimiz var. 4 günün sonunda inanıyorum ki katılımcılarımız 70’ten fazla ülkeden gelen önemli firma temsilcileri ile başarılı işbirliklerine imza atacaklar.” dedi.

TURİZM GELİRİMİZİN YÜZDE 30’U HEDİYELİK EŞYA SATIŞINDAN 

Türkiye turizmden elde ettiği gelirin yüzde 30’unu hediyelik eşya satışından elde ediyor. Sektörün iş hacmi iç piyasada 4, dış piyasada 8 olmak üzere toplam 12 milyar dolar. 2022 yılında ülkemize tahmini olarak 50 milyon turistin gelmesi bekleniyor ve 35 milyon dolar civarında gelir elde edileceği öngörülüyor. 1.5 milyon ile Avrupa’nın 2’nci büyük yatak kapasitesine sahip Türkiye, 90 ülkeye 3 saatlik uçuş mesafesinde yer alırken, komşuları ile demiryolu, karayolu ve denizyolu ulaşım bağlantılarına sahip. Ayrıca, elverişli iklim koşulları ve 365 gün süren turizm hareketliliği,  ülkemizi turizmde tercih edilen rotalarda en üst sıralara taşıyor. 

5 ARALIK’A KADAR ZİYARETE AÇIK

Souvenir Expo Turkey, Türkiye’nin turizmden elde ettiği geliri dünya genelinde ‘Souvenir’ olarak adlandırılan Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya ticareti ile daha da arttırmayı hedefliyor. Fuar, sektöre ürünlerini nasıl daha katma değerli hale getirebilirler konusunda rehberlik etmeyi amaçlarken, Doğu Akdeniz’in en önemli fuar şirketlerinden biri olan Rota’nın uluslararası arenadaki 40 yıllık fuarcılık sektör deneyimini Türkiye’ye getiriyor. Türkiye’de ilk kez düzenlenen Souvenir Expo Turkey Turistik Hediyelik ve Hatıra Eşya Fuarı, 5 Aralık’a kadar İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaret edilebilir. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR