Dolar $
32.53
%-0.05 -0.01
Euro €
34.99
%0.47 0.16
Sterlin £
40.73
%0.22 0.09
Çeyrek Altın
3979.35
%0.54 21.22
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 30 Nisan 2021 02:16

SOFRALARIN, SAĞLIK VE LEZZET KAYNAĞI; ZEYTİNYAĞI

AB'den bir "coğrafi işaret de Garandere Milas zeytinyağlarına verildi.

Sofraların, sağlık ve lezzet kaynağı; zeytinyağı

Yüzölçümünün 4/1'i zeytinlik olan ve 10 milyondan fazla (memecik türü) zeytin ağacı ile çeşitli kapasitede 73 yağ fabrikasına sahip olan Milas'ta: Binlerce yıldır, Zeytincilik ve Zeytinyağcılık yapılmaktadır.

Hatta antik çağlarda, buradan Mısır ve Roma'ya gemilerle zeytinyağı gönderilirmiş.

Sağlık ve şifa kaynağı, bu "doğanın altın iksirini" üç kuşaktır üreten Garandere topraklarında, çocukluğu asırlık zeytin ağaçlarının gölgesinde geçen ve zeytinciliğe minik hasır sepetler de zeytin toplayarak başlayan Cenk Altıntaş, aile mirasını kurduğu "Egeland Tarım İşletmeleri" şirketi ile taçlandırmış ve ünlü Garandere markalı, normal hasat sızmanın yanı sıra, özellikle Erken Hasat Sızma Zeytinyağlarını, yüksek kalitede üreterek, ülkemize tanıtmış ve sevdirmiştir. Kendisine yöneltiğimiz, “Coğrafi işaret nedir" sorumuza cevaben ise; "Coğrafi işaret, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Türkiye'deki yöresel ürünlerin geleneksellik ve kalite bakımından değerlendirilmesi sonucu, bu ürünlere verilen bir tescil işaretidir.

Coğrafi işaretli Zeytinyağlarımız, yalnızca; Garandere topraklarında yetişmiş, zeytin ağaçlarının meyvelerinden ve hiçbir kimyasal işlem görmeden elde edilen doğal ürünlerdir.

Milas Zeytinyağı Avrupa Birliğince de tescillenmiştir" dedi.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR