Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
AA | Sürdürülebilirlik Perşembe 06 Haziran 2024 16:39

SOCAR TÜRKİYE, BAKÜ'DE SÜRDÜREBİLİRLİK KAPSAMINDAKİ PROJELERİNİ ANLATTI

SOCAR Türkiye, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı'ndaki sıfır karbon emisyonuna sahip standında, Türkiye'deki yatırımlarını ve sürdürülebilirlik stratejisini anlattı.

SOCAR Türkiye, Bakü'de sürdürebilirlik kapsamındaki projelerini anlattı

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın ana sponsor olduğu ve 29'uncu kez düzenlenen, bölgenin en büyük enerji fuarı, 4-6 Haziran'da Baku Expo Center'da gerçekleştiriliyor.

Şirketin Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na da vurgu yapılan stant alanında, SOCAR Türkiye ve grup şirketleri tanıtım filminin yanı sıra SOCAR Türkiye AR-GE tarafından geliştirilen ve hayata geçirilen Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF), yeni atık su ürünlerinin geliştirilmesi, Dimetil Eter (DME) ve atık plastiklerden elde edilen yağın dönüşümü, kapsamlı sürdürülebilirlik projeleriyle ilgili filmler ve detaylı bilgiler ziyaretçilerle paylaşıldı.

Fuarda sıfır karbon emisyonuna sahip bir stantla yer alan şirketin, etkinlik öncesi hazırlık sürecinden fuar bitimine kadar yapılacak tüm uçuşlar ve lojistik dahil olmak üzere oluşan karbon emisyonu hesaplanarak, ortaya çıkan karbon emisyonları "sertifikalı karbon offset" projeleriyle nötralize edildi. Bu girişimle çevresel etkinin dengelenmesi hedeflendi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR