Dolar $
32.38
%-0.29 -0.09
Euro €
34.71
%-0.03 -0.01
Sterlin £
40.61
%-0.02 -0.01
Çeyrek Altın
3949.15
%-0.91 -35.82
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Salı 12 Aralık 2023 15:41

SESSİZLİĞE DAVET

Yazar Tarkan Küçükaksu İkinci Adam

Sessizliğe Davet

Hayatı daha geniş bir bilinç, anlayış ve perspektifle yaşamamıza olanak sağlamak üzere “Sessizliğe Davet” başlıklı atölyeler düzenleyen Tarkan Küçükaksu, bu atölyelere katılma fırsatı bulamayan ya da katılıp pratik uygulama yapan ancak bu konudaki bilgilerini derinleştirmek isteyenler için zihni susturmanın yöntemlerini anlattığı “Sessizliğe Davet Gerçek Huzurun Keşfi” başlıklı kitabını yayımladı. İkinci Adam Yayınevi’nden basılan kitap, hem online’da hem de kitapçılarda yerini aldı.

Tekirdağ’da kurduğu “yenibironline” atölyesinde periyodik olarak çeşitli kamplar düzenleyen Küçükaksu, 23 yıldır “öz keşif” konusunda çalışıyor. Meditasyon sanatı ve mindfulness (farkındalık) çalışmalarından farklı olarak “Sessizliğe Davet”te herhangi bir çaba gereksinimi olmadığını kaydeden Küçükaksu, “Sürekli düşünenler için sessizliğe davet, sınırsız huzur ve mutluluk durumu vadediyor. En büyük şifa sessizlikte gerçekleşir. Hastalıklar, bedenin stres ve düşüncelerimize verdiği tepki sonucu oluşur. Oysa ki tam bir sessizlikte beden normale döner.” diyor.    

Zihnin sessizleşmesi, iç huzurun ve saf bilincin deneyimlenmesi sonucu dünyayla ilişkimizin dönüşeceğini ifade eden Küçükaksu, “Eğer kendi içsel huzurunuzu henüz görmediyseniz, dışsal olanlar daha çekici görünecektir. Bu durum doğaldır ve kabul edilebilir bir sonuçtur. Çünkü görmediğiniz şeyin yerine zihin gelecekte elde edilebilecek bu arzuları tercih edecektir. Oysa kendi varlığınızı deneyimlediğinizde, gelecekte bir noktada istek ve arzular ile uğraşma gereksinimi duymayabilirsiniz.” diye konuşuyor.  

Bir şey olmayı denemeyi bırakın

Tarkan Küçükaksu, kitabında bizleri istek ve arzuların ötesine, kendi gerçek muazzamlığımıza, tam ve bütünlüğümüze, hakikatimize şu sözlerle davet ediyor:

“Gerçek özünüz, sınırsız, benzersiz ve eşsizdir ve bu düşüncelerin veya kimliklerin ötesinde bir yerde bulunur. Kendinizi yeniden bulma yolculuğuna çıkmak bir dönüşüm, bir uyandırma anıdır. Bu yolculukta geçmişte hapsolmayı ve geleceği beklemeyi bırakmalısınız.”

Hayatın dalgalarına karşı gelmek yerine onlarla birlikte yüzmeyi öğrenmek, hayatın karmaşasını ve belirsizliğini kabul etmek ve onunla barışmak gerektiğini belirten Küçükaksu’nun önerilerinden bazıları şöyle:

“Yaşamı kontrol etme çabası yerine, hayatın doğal akışı ve ritmiyle uyumlu hareket etmeyi öğrenmeliyiz. Hayatımızı daha huzurlu hale getirmek için ‘sonuçları kontrol etme arzusu’ yerine ‘beklentisiz eylem’de bulunmalıyız. Eylemlerimizin kalitesine odaklanmalı ve eylemlerimizi tamamen ve bütünüyle yapmalıyız. Sonuçlar kontrolümüz dışındadır ancak eylemlerimize odaklanmak daha verimli ve tatmin edicidir.”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR