Dolar $
32.52
%0.43 0.14
Euro €
34.88
%0.91 0.31
Sterlin £
40.58
%0.21 0.08
Çeyrek Altın
4079.76
%0.6 24.17
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Çarşamba 06 Nisan 2022 16:11

ŞEHİR MERKEZİNDE EKOLOJİK MAHALLE KONSEPTİ

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Birleşmiş Milletler'in 'sağlıklı mahalle' raporunda açıkladığı sağlıklı ev kriterlerini en iyi şekilde uygulamaya çalıştıklarını belirterek, "Bu konsepti bir iki yıl önce Çekmeköy projemizde uyguladık. Sağlıklı konutlar üretmek artık kaçınılmaz" dedi.

Şehir merkezinde ekolojik mahalle konsepti

DAP Gayrimenkul Geliştirme, İstanbul’da yeşil hakimiyetinde ekolojik projeyi hayata geçiriyor. Büyükdere Caddesi, Levent, Etiler ve Şişli semtlerinin kesişme noktasında yer alan proje, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün merkezinde olmasıyla öne çıkıyor.

Proje 53 bin metrekaresi konut ve 50 bin metrekaresi ise içerisinde okul, eğitim binalarının yer aldığı koru alanıyla, toplam 103 bin metrekare içinde inşa edilecek. Proje bulunduğu konum itibariyle Belgrad Ormanı manzarasına da sahip bulunuyor.

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İstanbul’un en önemli merkezlerinden Levent’te, Ihlamur Kasrı kadar bir alan olan 50 dönüm koruya komşu, az katlı, yatay country tarzı Yeni Levent projesini geliştirdik” dedi.

Yeni Levent’in merkezi konumuna dikkat çeken Yılmaz, lokasyon itibarıyla önemli iş ve finans merkezlerinin kesişim noktasında konumlanan ve aynı zamanda bölgenin yatay mimariye sahip en büyük projesi olacağını söyledi.  

DAP’tan sağlıklı evler

Pandemi döneminin tüketici beklentileri ve alışkanlıklarını değiştirdiğini dile getiren Ziya Yılmaz, “Sağlık hiç olmadığı kadar önce çıktı. Lüks anlayışında dahi bunun etkilerini görüyoruz. . İnsanlar artık, doğayla iç içe ama şehir merkezinde; bir yandan doğanın iyileştirici etkisini arzuluyor, bir yandan da şehirli hayatın sosyal olanaklarını sonuna kadar yaşamak istiyor” diye konuştu.

“DAP’ın tescilli markası olan ‘Sağlıklı Ev’ kriterlerini iki yıldır geliştirdiklerini söyleyen Ziya Yılmaz, “Bu anlamda sektörün de öncüsü olduk. Pandeminin daha en başında sağlıklı ev kriterlerini hayata geçirdiğimizde henüz daha dünyada böyle bir model ya da yaklaşım yoktu. Bugün geldiğimiz noktada Birleşmiş Milletler’in açıkladığı ‘sağlıklı mahalle’ raporu, bizim iki yıl önce söylediklerimizi teyit etmesi açısından gurur verici. Bu anlamda hem sektöre hem de dünyaya model olan öncü bir konsept geliştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Ziya Yılmaz, Birleşmiş Milletler’in insan beden ve ruh sağlığı açısından belirlediği kriterleri içeren konut raporunu da gündemlerinde tutarak projeler üretmeye devam edeceklerini kaydetti. Yılmaz, “Konut geliştiricilerin ve yaşamı tasarlayan mühendislerin zengin yeşil alan, parklara komşu olan ve sosyal hayatı içinde barındıran sağlıklı konutlar üretmesi artık kaçınılmaz gerçek” diye konuştu.

82 bin kişi ile görüştük

Çekmeköy projelerinde yaklaşık 20 bin kişiyle görüşerek sağlıklı ev konseptinin ne kadar değerli olduğunu gördüklerini, aynı anlayışı geliştirdikleri Yeni Levent projesinde de 82 bin kişiyle görüşerek devam ettirdiklerini belirten Ziya Yılmaz, “Elde ettiğimiz bilgileri, DAP uzmanlığı ve bilimsel verilerin ışığında harmanladık. Yine öncü bir yaklaşımla, lüksü doğayla buluşturan şehirde country konseptini, sektörümüze kazandırdık. Yeni Levent, İstanbul’un merkezinde, daha önce yapılmayanı yapma vizyonu ile hayata geçiyor. Geleceğe miras nitelikte simge bir proje oluyor” bilgisini verdi.

Projenin yer aldığı Levent Çiftliği bölgesinin Osmanlı zamanında denizci askerlerin eğitim, spor ve aktivite alanı olarak kullanıldığını, Cumhuriyet döneminde de 35 bin ağaç dikilerek önemli bir koru haline getirildiğini bildiren Ziya Yılmaz, “Cumhuriyet dönemiyle birlikte artan konut ihtiyacı üzerine, Levent bölgesine çok ilerici ekolojik bir bakış açısıyla yeşil mahalleler kurulmuş.  Biz de çok ilerici ekolojik bir bakış açısıyla yeşil mahalle oluşturacağız. Ekolojik mahalle kavramını bugünün şehir hayatına uyarladık. İstanbul’un en önemli merkezlerinden Levent’te, Ihlamur Kasrı kadar bir alan olan 50 dönüm koruya komşu, lüksü doğayla buluşturan, alçak katlı, yatay country tarzı Yeni Levent projesini geliştirdik” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR