SON DAKİKA
Gıda ve Gastronomi Cuma 28 Şubat 2025 16:43

ŞEFFAF ÜRETİM SÜRECİNİ TÜM TÜRKİYE İLE PAYLAŞIYOR

"Türkiye'nin En Çok Tutulan Noodle"ı Indomie, 2014 yılında faaliyete açılan ve donanımıyla dünyadaki 50 Indomie fabrikası arasında ilk 5'te yer alan Türkiye fabrikasında ülkenin önde gelen ekonomi gazetecilerini ağırladı. Ellerin ürüne temas etmediği tek üretim bandını ve A'dan Z'ye tüm üretim sürecini basın ile şeffaf bir şekilde paylaşan Indomie, 2010 yılından beri lezzetli, doyurucu ve pratik öğünleriyle Türk tüketicisi tarafından severek takip ediliyor.

Şeffaf Üretim Sürecini Tüm Türkiye ile Paylaşıyor

Sürdürülebilirlik ve kaliteyi odağına alarak tüm üretim süreçlerini standartların üzerinde bir prosedürle hayata geçiren Indomie, Dünyanın ilk hazır noodle markalarından biri olarak 106’dan fazla ülkede satışa sunuluyor. Hammaddelerinin %70’ini yerel tedarikçilerden sağlayan Tekirdağ Çerkezköy fabrikasında ekonomi basınının önde gelen isimlerini ağırlayan Indomie, üretim, paketleme ve sevkiyat süreçlerinin tüm detaylarını basın ile paylaştı. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve OIC/ SMIIC 1:2019 Helal Belgesi sertifikalarına sahip fabrika, geziye katılan basın mensupları tarafından detaylı şekilde incelendi. 

Tekirdağ Çerkezköy fabrikasında enerji verimliliğiyle ilgili projeler uygulayıp yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Indomie, karbon ayak izini en aza indirmeyi hedefliyor. Üretim sürecinde oluşan atıkların %27’sini geri kazanım, %73’ünü geri dönüşüme gönderen Indomie, her yıl yenilikçi üretim teknolojileri ve tesislerini geliştirmek için yatırımlar yapmaya devam ediyor. 

Dileyen tüm tüketicilerin talep oluşturup, detaylı şekilde gezeceği ve tüm üretim sürecini inceleyebileceği Indomie Çerkezköy fabrikası, bulunduğu bölgenin kalkınma ve istihdamına da destek oluyor. Indomie, 950 çalışana sahip fabrikasında ayrıca kadın çalışan oranını %60’larda kalmasına dikkat edip toplumsal cinsiyet ilkelerini gözeterek hareket ediyor. 

Gezi sonunda düzenlenen soru-cevap ile basının tüm sorularına cevap veren Indomie, öğle yemeğinde ise misafirlerini, marka ile sürdürülebilirlik konusunda benzer yaklaşımlar taşıdığına inandığı Grandma’s Wonderland yer alan Barn’da ağırladı. Barn Restoran Şefi Buğra Özdemir’in Sebze Çeşnili Indomie Noodle, Erzincan tulumu, zeytin, mısır, köz kapya biber ve cevizle oluşturduğu “Şefin Özel Indomie Noodle Lezzeti” de misafirlere servis edildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR