Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 15 Haziran 2023 02:43

SAVUNMA SANAYİSİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin'in savunma sanayiinden hak ettiği payı alabilmesi için gerekli çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Tekli, "Savunma sanayisine büyük önem veriyoruz" dedi.

Savunma sanayisine büyük önem veriyoruz

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Sanayici Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda sanayiciler istek ve sorularını Başkan Sabri Tekli ve yönetim kuruluna iletti. MTOSB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Başkan Sabri Tekli, Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cenk Cenkcimenoğlu ve sanayiciler katıldı.  

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Mersin'in savunma sanayiinden hak ettiği payı alabilmesi için gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Savunma sanayisine büyük önem verdiklerini dile getiren Tekli, İDEF fuarına katılacaklarını ve savunma sanayisinde neler yapılabileceğini önümüzdeki günlerde sanayiciler ile bir toplantı yaparak anlatacaklarını ifade etti.

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli şöyle konuştu: "4. ve 5. bölgelerimizin sonuna geldik. Burada çok ciddi bir sanayi alanını yatırımcı sanayicilerimize kazandıracağız. Bu hem kentimiz hem de ülke ekonomimiz açısından büyük önem taşıyor. Yeni açacağımız sanayi alanları ile bölge sayımızı 5'e çıkarırken, üretim alanımızı da 756 hektar alandan bin 84 hektar yüzölçümüne ulaştıracağız. Bu kentimiz adına oldukça önemli bir rakam."

SANAYİCİLERİMİZİ BİLGİLENDİRECEĞİZ

Mersin'in savunma sanayisinden hak ettiği payı alabilmesi için gerekli çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Tekli, "Mersin'in savunma sanayinde pay sahibi olabilmesi adına sanayicilerimizi bilgilendireceğiz." diye konuştu. Depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren MTOSB'nin kenetlenerek hareket ettiğini ifade eden Başkan Tekli şöyle devam etti: "Biz MTOSB Bölge Müdürlüğü olarak, Bakanlığımız koordinesinde 20 milyona yakın bir harcama yaparak depremden etkilenen 10 ilimize 5 tır jeneratör gönderdik. Bunun yanı sıra sanayicilerimizin bizlere ulaştırdığı yardım paketlerinin 10 ilimize gönderilmesine vesile olduk. Bu anlamda tüm sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir milletin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Deprem bölgesine en çok desteği Mersin verdi. Büyük bir birlik ve beraberlik örneği sergiledik. Camimizi depremzedelerin hizmetine sunduk. 200 yataklı bir barınma merkezi oluşturduk ve şu ana kadar yüzlerce depremzedeyi burada misafir ettik. Halen 28 depremzede vatandaşımızı misafir ediyoruz."

ABONE OL