Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Cuma 13 Ekim 2023 02:48

SAVAŞ SANATI

Yazar: Osman Pamukoğlu İnkılap Kitabevi

Savaş Sanatı

Osman Pamukoğlu, İnkilap Kitabevi tarafından yayımlanan yeni kitabı Niccolò Machiavelli ve Büyük Friedrich’in Savaş Sanatı Üzerine’de Makyavel ve Frederik’in savaş taktiklerini madde madde ele alıyor ve günümüz koşullarına göre değerlendirme sunuyor. 

 

Yüzyıllara meydan okumuş iki isimle beraber teori ve pratikteki askeri tecrübelerini yeni kitabında bir araya getiren Pamukoğlu, İtalyan düşünür Niccolò Machiavelli ile Almanya’nın kurucusu Prusya Kralı Büyük Friedrich’in savaş hakkındaki görüşlerini ayrı ayrı ele alıyor. Pamukoğlu, bu görüşlerin bugün için uygulanabilirliklerini tartışıyor ve kendi fikirlerini tüm açıklığıyla okura sunuyor. 

 

Dünya siyasi tarihinde keskin fikirleriyle öne çıkan Machiavelli’in, teoride kalıp savaş meydanına uyarlanamayan görüşlerine eleştirel bir dille de yaklaşan Pamukoğlu, tarihe askeri başarılarıyla geçmiş Büyük Friedrich’in savaş taktiklerine paralel fikirler sunuyor. Friedrich’in 18. yüzyıldan gelen taktiklerini bugünün savaş ortamına uyarlayan Pamukoğlu, küçük detaylar dışında savaş sanatının temel ilkelerinin aslında yüzyıllardır değişmediğini vurguluyor. 

 

Askeri öğrenciler için bir kılavuz niteliği taşıyan Niccolò Machiavelli ve Büyük Friedrich’in Savaş Sanatı Üzerinemeraklı okur için de anlaşılır bir dil ve keyifli bir okuma vaat ediyor. 

 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR