Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Kripto Para Pazartesi 02 Ekim 2023 13:11

SATIŞLAR ZİRVEYİ GÖRÜRKEN PİYASALAR HâLâ STABİL DURUMUNU KORUYOR

Kripto para piyasalarına ilişkin göstergeler satışların zirveyi gördüğüne ve geri dönüşün başladığına işaret ediyor. Dijital token alım satım platformu Bitfinex tarafından bu hafta yayımlanan Alpha Raporu, kripto para piyasalarına ilişkin son gelişmelere dair önemli detayları ortaya koyuyor.

Satışlar zirveyi görürken piyasalar hâlâ stabil durumunu koruyor

Harcanan Çıktı Kâr Oranı (SOPR) indikatörü, Bitcoin’in kısa vadeli yatırımcıları arasında artık satıcıların giderek tükendiği hissinin hâkim olduğunu, yani bu yatırımcı grubunun yaptığı satışların artık zirveyi gördüğünü ve dönüşün başladığını açık bir şekilde gösteriyor. 

 

Diğer taraftan, uzun vadeli yatırımcılar, her ne kadar Bitcoin’in uzun vadede yükseleceğine dair inançları tam olsa da kısa vadeli yatırımcılar kadar dinamik ve hızlı değiller. Bu nedenle BTC fiyatını yerinde tutan bir çıpa görevi görüyorlar. Nitekim Net Gerçekleşmemiş Kar/Zarar (NUPL) indikatörü de bize aynı şeyi söylüyor. Kısa vadeli yatırımcılar zincir üzerinde coinlerini zararda, uzun vadeli yatırımcılar ise kârda taşıyorlar. Bununla birlikte, Bitcoin’in fiyatının son birkaç aydır nispeten sabit kalması fiyatların artık bu seviyelerde oturduğunu gösteriyor. 

 

Öte yandan geçen hafta, sürekli vadeli işlem piyasalarındaki BTC sözleşmelerinde 44 milyon dolardan fazla likidasyon görüldü, fiyatlar ise 1.000 doların üzerinde seyretti. Bunların büyük kısmının piyasa düştüğünde gerçekleşen uzun vadeli likidasyonlar olması umuluyor ancak bu hareketlerin çok zayıf spot hacimlerle daha da kötüleşebileceği hususu da değerlendiriliyor. Opsiyon işlemleri indikatörleri de bunu desteklerken, zımni volatilite şu an için tarihsel volatiliteyi geride bırakmış durumda ve 3 milyar dolarlık oldukça yüksek miktardaki opsiyonun vadesi ay sonunda dolacak. Takip eden iki haftalık vadede ise şu an için neredeyse hiçbir açık pozisyon bulunmuyor.

 

Kripto para piyasaları için olumsuz haberler kadar olumlu haberler de mevcut. Örneğin; Tether, veri merkezi, bulut, yapay zekâ, bilişim ve blok zinciri hizmetleri sağlayan Alman şirketi Northern Data Group’a yatırım yaptığını duyurdu. Bir diğer haber ise Google Cloud’dan geldi. Şirket, BigQuery servisi bünyesine 11 blok zinciri ağı daha eklediğini ve böylelikle hem veri alabileceği hem de veri sağlayabileceği toplamda 19 ağa ulaştığını duyurdu. DeFi alanında ise PancakeSwap, daha fazla fiat on-ramp çözümü eklemek amacıyla Transak ile iş birliği yaptığını duyururken, CoinShares ABD’li akredite yatırımcılara kripto portföy çözümleri sunmak üzere Amerikan sahil kentlerinde hedge fon bölümünü açtı. 

ABONE OL