Dolar $
32.78
%-0.08 -0.02
Euro €
35.06
%-0.12 -0.04
Sterlin £
41.54
%-0.22 -0.09
Çeyrek Altın
3927.62
%-0.74 -29
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Tarım ve hayvancılık Pazar 26 Mayıs 2024 15:00

SARICAKAYA'DA NOTER HUZURUNDA KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DESTEĞİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin "Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi" kapsamında, Sarıcakaya ve mahallelerinde faaliyet gösteren küçük çiftçilere verilecek küçükbaş hayvan desteğinde hak sahipleri, noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Sarıcakaya'da noter huzurunda küçükbaş hayvan desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlü, Sarıcakaya ilçesinde çiftçilere ilk defa küçükbaş hayvan desteği yapıldığını ifade ederek, “Her zaman aramızda görmekten gurur duyduğum kadın çiftçilerimizin burada olması son derece mutluluk verici. Daha önce Sarıcakaya ilçemizdi tarla ve seralarımıza gübre desteği, fidan, fide, ilaçlama konusunda destekler sağladık. Sarıcakaya’da tarımın yanında küçükbaş hayvancılığı canlandırmak için adımlar atacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekimi yapılarak 15 asil ve 15 yedek çiftçi belirlendi.

Başkan Ünlüce, yapılan çekiliş sonrası yedek olarak belirlenen 15 hak sahibine de küçükbaş hayvan desteğinin sağlanacağı müjdesini vererek, “Burada bu güzel heyecanı hep birlikte yaşadık. Bu nedenle artık onlar yedek değil ve asiller. Projemiz kapsamında yedek olarak belirlenen çiftçilerimiz de bu destekten yararlanacaklar.” ifadelerini kullandı.

Sarıcakaya ve çevresindeki 30 aileye 1’er koç 4’er koyun olmak üzere toplamda 150 küçükbaş hayvan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından hak sahiplerine teslim edilecek.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR