Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Enerji Pazartesi 18 Ocak 2021 13:41

SANAYİCİYE BİR YIL SABİT FİYAT

Limak Enerji, ticarethane ve sanayilere indirimli ve bir yıl boyunca değişmeyen fiyatlar sunarak aynı zamanda bütçelerinde de tasarruf etmelerini sağlıyor. 81 ilde müşteri portföyü bulunan şirket, müşterilerine bugüne kadar 955 milyon TL'lik bir fayda sağladı.

Sanayiciye  bir yıl sabit fiyat

Enerjinin verimli kullanılması ve tüketicilerin bu konuda bilinçlendirilmesini hedefleyen Limak Enerji, hayata geçirdiği pek çok proje ile farklı enerji tüketim gruplarındaki kullanıcılara yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor. 81 ilde müşteri portföyü bulunan şirket sanayi ve ticarethane abonelerine indirimli ve bir yıl boyunca değişmeyen fiyatlar sunuyor. İşletmeler bütçelerinde 5 bin TL’ye varan tutarı tasarruf edebiliyor. Pandemi ile birlikte günlük elektrikli eşya kullanımının faturalara fark edilir şekilde yansımaya başlaması üzerine Enerji Danışmanım Projesini devreye alan Limak Enerji, enerjinin verimli kullanılması konusunda evleri ve iş yerlerini ziyaret ederek bilinçlendirme çalışmaları yapmaya başladı. Proje kapsamında enerji verimliliği uzmanlarından oluşturulan ekipler, ev ve işletmeleri dolaşarak vatandaşlara nasıl enerji tasarrufu yapılabileceği hakkında bilgi veriyor. Ziyaret sırasında elektrikli aletlerin, aydınlatmaların, ısıtma ve soğutma sistemlerinin enerji tüketimleri incelenerek, bu cihazların nasıl kullanılması ve konumlandırılması gerektiği anlatılıyor. 

Yılda 5 bin TL’ye varan tasarruf 

Enerji Danışmanım Projesi kapsamında seçilen örnek işletmede elektrik faturası 2.031 TL iken, şirketin yürüttüğü bilinçlendirme çalışmalarıyla işletmenin fatura tutarını 1.625 TL’ye kadar düşürmesi sağlandı. Böylece iş yeri sahibi ayda yüzde 20 oranında tasarruf sağlayarak, yılda da yaklaşık 5 bin TL’ye varan bir tutarı tasarruf edebilecek. Yine seçilen örnek ailede elektrik faturası 191 TL iken yapılan bilgilendirmeyle ailenin faturalarını 150 TL’ye kadar düşürmesi sağlandı. Böylece ziyaret edilen aile ayda ortalama yüzde 20 tasarruf sağlayarak, yılda da yaklaşık 500 TL’ye varan bir tutarı tasarruf edebilecek duruma geldi.

Kış aylarına özel tüyolar

Limak Enerji, tüketicilerin faydalanabilmesi adına çeşitli tasarruf tüyolarını da paylaşıyor. Örneğin; kombi ve elektrikli ısıtıcıların ortalama bir ısı seviyesinde ve sabit tutulması tasarruf sağlarken, vatandaşlar tasarruflu kombi seçimi yaparak, kalorifer peteklerinin önünü açık bırakarak ve her yıl kombi ve klima bakımı yaptırarak da tasarruf edebiliyorlar. Ayrıca A(+++) enerji sınıfı buzdolabı ve bulaşık makinesi kullanıldığında yüzde 50'ye kadar daha az enerji tüketimi yapılabiliyor. Buzdolabının etrafında en az 5-10 cm boş alan bırakmak verimliliği artırıyor. Aydınlatmada ise akkor lamba yerine LED lamba tercih edilmesi yüzde 90’a varan verimlilik sağlıyor. Uyku modundaki elektrikli cihazların, normal tüketimin yüzde 10 ile yüzde 20’si oranında enerji harcamaya devam etmesi sebebiyle televizyon, bilgisayar gibi elektrikli ev aletlerini uyku konumunda bırakmayıp güç tuşundan kapatmak, tasarruf ettiriyor. Tüketiciler, ısınma amaçlı kullandığı cihazları satın alırken enerji sınıfı yüksek cihazları tercih ederek ve kombi gibi daha az tüketimli ısınma türlerine yönelerek bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar.