SON DAKİKA
Kültür - Sanat Salı 28 Nisan 2026 09:00

SANATIN KALBİ METE PLAZA/ METE ART'DA ATIYOR

Javad Soleimanpour öncülüğünde Türkiye Pastel Sanatçıları Topluluğu'nun "Toz ve Işık" adlı Pastel Resim Sergisi kapılarını sanatseverlerin yoğun ilgisiyle açtı.

Sanatın Kalbi Mete Plaza/ Mete Art'da atıyor

120 sanatçı ve 120 eserin yer aldığı sergi Mete Plaza / Mete Art’da sanatseverlerle buluştu. 

Açılışta, onur konuğu Prof. Dr. Sinan Canan bilim ve sanata dair anlamlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Beyin, sanat, bilim, yaratıcılık ve sanatçıların toplumdaki önemini vurguladığı dikkat çeken konuşmasıyla beğeni topladı. 

Prof. Dr. Sinan Canan, “Sanat bize varoluş olasılıkları hakkında seçenekler sunuyor. Sanat bize yeni olasılıkları düşündürüyor. O yüzden insanın yokluğu, hiçliği, kendi ruhunun derinliklerini araştırması ve inşallah anlamasının en güzel yolu sanattır. Tüm büyük bilimsel teoriler sanatsal ve esinseldir. Bilim insanları sanatsal düşünce ve imajinasyonu (hayal gücü/ imgelem) yöntem olarak kullandılar. 

Hepimizin hayatının merkezinde olması gerekenler sanat, edebiyat, felsefe, bilimsel düşünce ve maneviyattır. İnşallah bunlarla daha fazla ilgilenelim de haberlerde kötü şeyler izlemek zorunda kalmayalım” dedi.

Serginin diğer onur konukları ve seçici kurul üyeleri ise ressam Olga Abramova ve Remzi İren’di. 

Beşincisi düzenlenen sergide, jüri değerlendirmesi sonucunda üç eser ödüllendirildi. 

“Toz ve Işık”, sergisi sanatseverleri pastelin büyüleyici dünyasında bir yolculuğa davet ediyor. 25 Mayıs’a kadar sergiyi Mete Art/ Mete Plaza da ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

ABONE OL