Dolar $
32.35
%-0.07 -0.02
Euro €
34.84
%0.3 0.1
Sterlin £
40.7
%-0.09 -0.04
Çeyrek Altın
3901.43
%-0.4 -15.63
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | GÜNCEL Pazartesi 22 Nisan 2024 12:01

SAİNT-GOBAİN TÜRKİYE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri olan Saint-Gobain, sürekli inovasyon süreci, gelişen bütünleşmiş çözümleri ile kamu ve özel binaların renovasyonu, hafif inşaat ve inşaat sanayinin dekarbonizasyonunu ele alarak Türkiye'deki faaliyetlerinde de çevresel ve toplumsal sorumluluklarını kararlılıkla sürdürüyor.

Saint-Gobain Türkiye sürdürülebilirlik odaklı faaliyetlerine devam ediyor

Saint-Gobain Türkiye’de aralarında Weber, Chryso, Vetrotech, Ecophone, Saint-Gobain Glass, PAM, Saint-Gobain Aşındırıcılar gibi şirketlerin olduğu, iştirakleri içerisinde İzocam ve Dalsan’ın da yer aldığı 15 marka ile faaliyet gösteriyor. Faaliyet gösterdiği tüm markaları ile birlikte 2023 yılında da  çevresel ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirme konusundaki kararlılığını sürdürdü. Saint-Gobain Türkiye, çevreye duyarlı üretim süreçleri ve topluma katkı sağlayan projeleriyle dikkat çekiyor.

2050 yılı sıfır karbon 

Saint-Gobain Türkiye, üretim süreçlerinde yeşil teknolojileri kullanarak enerji tüketimini azaltma ve çevreye olan etkisini minimize etme konusunda önemli adımlar atmanın yanında daha az doğal kaynak kullanarak gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmak için sürdürülebilir hafif inşaat çözümleri ile çevre dostu projelere yönelik çözümler sunuyor. 2050 yılı sıfır karbon taahhüdü doğrultusunda atık yönetim çalışmalarından, su tasarrufuna, karbon ayak izinden, enerji verimliliğine kadar birçok alanda çalışmalar yürütüyor. 

Eğitim ve farkındalık 

Saint-Gobain Türkiye, çalışanları ve paydaşları arasında sürdürülebilirlik eğitimler düzenleyerek farkındalığı artırmaya devam ediyor. Sürekli olarak AR-GE faaliyetleri yürüten Saint-Gobain Türkiye, yenilikçi çözümlerle hem çevresel hem de ekonomik açıdan sürdürülebilirlik anlayışını güçlendirerek bilinçlendirmeye önem veriyor. Özellikle deprem bölgelerinde yapılan yardım faaliyetleri, eğitim alanında sağlanan destekler ve çevre projeleri gibi inisiyatiflerle şirket, topluma değer katmayı sürdürüyor ve toplumsal sorumluluk bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlıyor. 

“Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümleri” bir dizi avantaj sunuyor 

Saint-Gobain’in temelini oluşturan “Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümleri”, küresel sorunlara çözüm sunan stratejik bir yaklaşım üzerinden temelleniyor. Daha ekolojik (daha az karbon emisyonu, daha az kaynak tüketimi, daha kolay sökme, malzemelerin geri dönüşümü, daha iyi konfor, vb.) ve daha fazla verimlilik sağlayan (daha kısa inşaat süresi, finansal tasarruf, vb.) bir dizi avantaj sunuyor. Saint-Gobain’in karbon emisyonlarının önemli ölçüde azaltılması, sorumlu kaynak kullanımı ve hızlı kentleşmenin yol açabileceği kalıtsal sorunlara çözümler sağlayabilmek için belirlenmiş  hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.  

Karbon emisyonlarını azaltmaya, kaynak verimliliğini güçlendirmeye ve döngüselliği artırmaya katkıda bulunarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma misyonu için çalıştıklarının altını çizen Saint-Gobain Türkiye Pazarlama Direktörü Aslı Çelik  “2023 yılında da önemli ve farkındalık yaratan adımlar attık. Devlet kurumları ve sektör profesyonellerinin de katılım sağladığı Saint-Gobain ana sponsorluğunda Fransız Sarayı’nda gerçekleştirilen “Geleceğin Şehirleri” etkinliği, Saint-Gobain Mimari Çözümler Çevrimiçi Seminerleri, Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen  Saint-Gobain Mimari Çözümler Lansmanları sektöre ışık tutan projelerdi.  

Çalışanlarımız için düzenlenen Minimalizm, Finansal Refah ve Çevresel Refah gibi konularda düzenlediğimiz seminerler, büyük ilgiyle karşılandı ve katılımcılar arasında önemli bir farkındalık oluşturdu. COP28 sonrası düzenlediğimiz çevrim içi eğitimde, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında kritik bilgiler paylaştık. Sürdürülebilirlik Günü etkinlikleri kapsamında, iklim krizi webinarları ve yarışmalar düzenledik. Aynı zamanda "Sürdürülebilir Hareket Et Projesi" altında çeşitli uygulama projelerini hayata geçirerek somut adımlar attık. Aramıza yeni katılan çalışma arkadaşlarımız için düzenlediğimiz Sürdürülebilirlik Oryantasyonu ve iş seyahatlerinde düşük CO2 alternatiflerini teşvik etme çabalarımız ses getirdi ve farkındalık yarattı. İK süreçlerimizi gözden geçirerek uzaktan çalışma prosedürlerimizi yayınladık. 

“Türkiye için Umut Olalım” kampanyası ile depremin ilk gününden itibaren bölgeye destek olduk ve  deprem bölgesinde 216 konteyner’ın yer aldığı yerleşkeyi depremzedelere açtık. Ürünlerimizin çevresel etkilerini beyan etmek için EPD sertifikaları aldık. Ürünlerimizde  geri dönüştürülmüş plastik kullanarak CO2 tasarrufu sağlarken, yenilikçi ambalaj ve üretim uygulamalarıyla çevresel etkiyi minimize ettik. Ayrıca, sürdürülebilirlik konusunda bilgi ve farkındalık artırmaya yönelik Harvard Business Review iş birliğiyle çıkacak olan bir seriye belgesel serisine katılım sağladık. 2024 yılında da sürdürülebilirlik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. ” dedi.

Saint-Gobain hakkında 

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri olan Saint-Gobain, inşaat ve endüstriyel pazarlara yönelik malzemeler ve hizmetler tasarlamakta, üretmekte ve dağıtmaktadır. Kamu ve özel binaların yenilenmesi, hafif inşaatların, inşaatların ve endüstrinin karbondan arındırılması için kesintisiz bir inovasyon süreciyle geliştirilmiş bütünleşik çözümler sunarak sürdürülebilirlik ve performans sağlar. Grubun tüm faaliyetleri ve taahhütleri var olma amacına "MAKING THE WORLD A BETTER HOME" hizmet etmektedir.

2022 yılında 51,2 milyar EUR değerinde satış 

75 ülkede 168 bin çalışan 

2050 yılına kadar Net Sıfır Karbon hedefine ulaşmaya kararlı.

ABONE OL