SON DAKİKA
Savunma Salı 05 Mayıs 2026 02:44

SAHA EXPO 2026 BUGÜN BAŞLIYOR

SAHA 2026, bugün itibariyle İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açıyor. Etkinlikte, 200'den fazla yeni ürün tanıtılacak ve Türk savunma sanayisinin devleri Baykar, ASELSAN ve ROKETSAN gibi firmalar, yeni teknolojilerini küresel ekosistemle buluşturacak

Saha Expo 2026 bugün başlıyor

Savunma, havacılık ve uzay sanayiinin kalbi bugünden itibaren İstanbul’da atıyor. SAHA İstanbul tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansı’nın global iletişim ortağı olduğu SAHA 2026, 5-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını tüm dünyaya açıyor. Toplam 400 bin metrekarelik devasa bir alanda gerçekleşen organizasyon, tarihinin en büyük katılımına imza atıyor.

8 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT REKORU HEDEFİ

SAHA 2026'da ayrıca 203 yeni ürün tanıtımı ve toplam 164 imza töreni gerçekleştirilecek. Bu rakam, bir önceki fuarda gerçekleşen ihracat odaklı anlaşmaların yaklaşık 3 katına karşılık gelerek organizasyonun artan ekonomik etkisini ortaya koyuyor. SAHA 2024'te ulaşılan 6,2 milyar dolarlık ihracat sözleşmesi büyüklüğünün, SAHA 2026'da en az 8 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Avrupa, ABD ve Kanada'dan katılım öne çıkarken dünyanın 4 kıtasından çok sayıda firma, firma temsilcisi, resmi heyet, ticari heyet ve ziyaretçi SAHA 2026'da bir araya gelecek.

Çok sayıda yüksek teknoloji ve oyun değiştirici yeni ürün, ilk kez küresel ekosistem ile SAHA 2026'da buluşacak. Ayrıca insansız kara araçları ve gezegen gezgini (rover) alanlarında Türkiye'de geliştirilen son teknoloji otonom araçlar, hazırlanan özel parkurlarda yeteneklerini sergileyecek.

MİLLİ TEKNOLOJİLER İLK KEZ VİTRİNDE

SAHA 2026, pek çok oyun değiştirici teknolojiye ev sahipliği yapıyor. BAYKAR, 1000 kilometreyi aşan menzilli MIZRAK akıllı mühimmatını, K2 Kamikaze İHA ve Sivrisinek dolanan mühimmatını ilk kez sergiliyor. ASELSAN, 5 tamamen yeni ürünün lansmanını yaparken, Çelik Kubbe ve Mavi Vatan için geliştirilen 6 ürünün de yeni versiyonlarını tanıtıyor. STM, Uzun menzilli Kamikaze İHA ve havadan havaya önleyici İHA sistemlerini ilk kez kamuoyuna sunuyor. ROKETSAN ise ALKA-KAPLAN lazer silah sistemi ve ileri teknoloji mühimmatlarıyla gövde gösterisi yapıyor.

TCG ANADOLU HALKLA BULUŞUYOR

Teknolojik sergilerin yanı sıra, Türk Deniz Kuvvetleri’nin gururu dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Ataköy Marina ve Sarayburnu Limanı’nda ziyaretçilere açılıyor. İnsansız kara araçlarının özel parkurlarda yeteneklerini sergileyeceği fuarın son günü olan 9 Mayıs, "Halk Günü" olarak tüm vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Yatırım ekosistemi ve uzay teknolojilerinin de ana temalar arasında yer aldığı SAHA 2026, 30 binden fazla B2B görüşme ile küresel savunma stratejilerinin yeniden şekillendiği bir platform olarak görev yapacak.