Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Denizcilik Pazar 01 Eylül 2024 20:09

RİXOS TERSANE İSTANBUL HİZMETE AÇILDI

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos Tersane İstanbul projesinin ilk etabının örnek bir koruma yaklaşımıyla tamamlandığını belirterek, "Yeniden kent hafızasının bir parçası haline gelmeye hazırlanan bu eşsiz bölgede açtığımız Rixos Tersane İstanbul, şehir otelciliğine yepyeni bir bakış açısı getirecek. Ekonomiye ve istihdama büyük katkı sağlayacak." dedi.

Rixos Tersane İstanbul hizmete açıldı

Rixos Tersane İstanbul'un açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımıyla gerçekleştirildi.

Tamince, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un kültürel ve endüstriyel mirasının en değerli unsurlarını yansıtan ancak uzun yıllardır atıl durumda bulunan 600 yıllık Tersane İstanbul'u, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının emekleriyle yeniden hayata geçirdiklerini ve çağdaş bir yaşam alanı olarak geri kazandırdıklarını söyledi.

Projenin İstanbul'un köklü kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılması açısından da önemli rol üstleneceğini dile getiren Tamince, "Tasarımından mimarisine Rixos Tersane İstanbul'un her detayını titizlikle düşündük. Benim için ticari bir projenin çok ötesinde olan bu yeni heyecanımızın, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Tamince, "Rixos Tersane İstanbul projesinin ilk etabı örnek bir koruma yaklaşımıyla tamamlandı. Yeniden kent hafızasının bir parçası haline gelmeye hazırlanan bu eşsiz bölgede açtığımız Rixos Tersane İstanbul, şehir otelciliğine yepyeni bir bakış açısı getirecek. Ekonomiye ve istihdama büyük katkı sağlayacak." dedi.

- Rixos Tersane İstanbul'a deniz yoluyla da kolaylıkla ulaşım sağlanacak

3 kıtada 8 ülkede yatırımları bulunan Rixos Grubunun amiral gemisi olan Rixos Tersane İstanbul, 432 odasıyla misafirlerini ağırlayacak.

Bölgenin tarihi dokusuyla uyum içindeki mimarisi, şehir merkezine yakınlığı ve tarihi yarımadayı çevreleyen manzarasıyla yerli ve yabancı turistler için bir çekim merkezi olacak Rixos Tersane İstanbul'a deniz yoluyla da kolaylıkla ulaşım sağlanacak.

Ayrıca Rixos Tersane İstanbul, bulunduğu lokasyondan aldığı ilhamla kültürel sürdürülebilirlik kapsamında özel bir sanat koleksiyonu oluşturdu. Yerli ve yabancı sanatçıların el emeği çağdaş sanat eserlerinden oluşan koleksiyonun bir kataloğu ve dijital arşivi de olacak.

Otel ayrıca geniş ve görkemli etkinlik alanlarına sahip Tersane Balo Salonu ile Tersane İstanbul Event Hall'da, yerli ve yabancı birçok organizasyona ev sahipliği yapacak.