Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 17 Ocak 2024 16:10

QTERMİNALS ANTALYA'DAN SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜM

Türkiye'nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2009 yılı doğrulanmış sera gazı emisyonlarını nötrleyerek TSE'den "İklim Dostu Kuruluş" unvanını kazanan ilk liman olarak öne çıkıyor.

QTerminals Antalya'dan sürdürülebilir çözüm

QTerminals Antalya, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2009 yılı doğrulanmış sera gazı emisyonlarını nötrleyerek TSE’den ‘İklim Dostu Kuruluş’ unvanını kazanan ilk liman olarak öne çıkıyor.  QTerminals Antalya Limanı’nda yürütülen tüm faaliyetler ilgili ulusal ve uluslararası çevre ve enerji mevzuatına uyumlu, kanun ve yönetmeliklerle düzenlenmeyen konularda da en iyi uygulama ve standartları benimseyerek gerçekleşiyor.

QTerminals Antalya’nın sağladığı sürdürülebilir ve çevre dostu çözümlerle ilgili konuşan QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, " Limanlar rekabetin çok fazla olduğu küresel tedarik zincirlerinde çok önemli bir noktada yer alıyorlar. İklim değişikliği günümüzün en önemli konularının başında yer alıyor. Bu durumla mücadelede QTerminals Antalya olarak liman sektörüne özgü bir çevre yönetim standardı olan PERS’e tam uyum sağlayarak çevre yönetim çalışmalarımızı kanıtladığımız ECOPORTS PERS Sertifikası, çevresel etkileri en iyi şekilde yönettiğimizin ve operasyonlarımızda enerji verimliliğini sağladığımızın kanıtı olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14064 Sera Gazı Envanteri Yönetimi sertifikaları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan ve 2020 yılında kriterlere tam uyum sağlanarak kazandığımız Sıfır Atık Belgesi’nin sahibi olarak öne çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

QTerminals Antalya’nın çevre dostu çözümleri ile ilgili açıklamalarına devam eden Sert, "QTerminals Antalya olarak çevre bilinci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşletmemizde yürütülen tüm faaliyetlerle ilgili ulusal ve uluslararası çevre ve enerji mevzuatına uyumlu, kanun ve yönetmeliklerle düzenlenmeyen konularda da en iyi uygulama ve standartları benimseyen bir yapıya sahibiz” dedi. 



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR