Dolar $
32.36
%-0.37 -0.12
Euro €
34.64
%-0.53 -0.18
Sterlin £
40.39
%-0.69 -0.28
Çeyrek Altın
3898.2
%-0.87 -33.71
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | GÜNCEL Cuma 19 Nisan 2024 16:12

PREFABRİK OTOMASYON ÇÖZÜMLERİNDE DÜNYA LİDERİ PROGRESS GROUP, TR INTERNATİONAL İŞ BİRLİĞİYLE YAPI FUARI'NDA

Grifon Capital grup şirketlerinden TR International İnşaat, depreme dayanıklı prefabrik yapımı otomasyon alanında dünyada 80 ülkede faaliyet göstererek liderliği elinde tutan Progress Group'un Türkiye'deki temsilcisi olarak Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul'da yerini aldı. TÜYAP'ta 17- 20 Nisan 2024 tarihlerinde ziyaret edilebilen fuarda prefabrik ve donanım endüstrisine sunacakları yüksek teknolojili çözümleri grup tanıtacak olan şirket, bu stratejik iş birliğiyle ülkemizde hem depreme hazırlıkta hem de deprem sonrasında hızlı, dayanıklı ve güvenli yapıların inşasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Prefabrik otomasyon çözümlerinde dünya lideri Progress Group, TR International iş birliğiyle Yapı Fuarı'nda

 

Türkiye’de acil önlemler alınması gereken konuların başında gelen depremle mücadelede en etkin sonuçlar veren prekast yapı elemanları sektöründe üretimden uygulamaya eksiksiz çözümler sunarak dünyada lider olan Progress Group’un temsilciliğini alan TR International, bu yıl 17- 20 Nisan 2024 tarihlerinde TÜYAP Fuar Merkezi’nde ziyaret edilebilen 46. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’da yerini aldı. Şirket Progress Group ile katıldığı fuarda bu alanda en son teknolojiye dayalı çözümlerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu. 

Hızlı üretilen deprem dirençli yapılar için stratejik iş birliği 

Grifon Capital’e bağlı grup şirketlerinden TR International İnşaat; deprem riski altında bulunan Türkiye’nin yapı sektöründe dayanıklılık ve hızlı reaksiyon becerilerine büyük ihtiyaç duyduğu gerçeğinden yol çıkarak, çevre dostu, hızlı üretilen, depreme dayanıklı inşaat çözümlerinin başında gelen prefabrik yapı sistemlerinde dünya lideri Progress Group ile stratejik iş birliği kurdu. 

 

Progress Group, 80 ülkede sürdürülebilir yaşam alanları kuruyor 

Dünyada 80 ülkede varlığını sürdüren ve 750 çalışanıyla prekast yapı elemanları sektöründe faaliyet gösteren İtalya merkezli Progress Group, özellikle prekast çift duvar, döşemeler, boşluklu öngermeli döşemeler, konstrüktif ve öngermeli prekast elemanlar gibi çeşitli ürünlerle prekast ve donanım endüstrisine özel çözümler sunuyor. 

İtalya’nın yanı sıra Amerika, Almanya, Çin, Belçika, Malezya ve Kanada’da da şirketleri bulunan ve prekast beton tesislerine yönelik makineler, sistemler ve yazılımlar gerçekleştiren grubun misyonu, dijitalizasyon ve otomasyonda ilerleyerek kurduğu yüksek teknolojik altyapı sayesinde insanlar için daha sürdürülebilir yaşam alanları geliştirmek.

Prekast yapılar modüler, dayanıklı, esnek ve dirençli 

Betonarme yapıların temel taşıyıcı elemanlarını oluşturan, genellikle kolonlar, kirişler ve döşemeler gibi modüler parçalardan meydana gelen bir yapı malzemesi olan Prekast, modüler yapısı sayesinde yapı elemanlarının daha önceden belirlenmiş standartlara uygun bir şekilde üretilebilmesini sağladığı için betonarme yapıların genel dayanıklılığını ve özellikle de deprem koşullarına karşı direncini artırmak adına kritik bir rol oynuyor. 

Prekastın esnekliği, deprem sırasında oluşabilecek deformasyonlara karşı direnci artırıyor ve kolonun yapısal bütünlüğünü koruyor. Ayrıca, donanım, kolonların deprem kuvvetlerine karşı daha etkili bir şekilde direnç göstermelerini sağlıyor. Prekast sistemlerin ayrıca hızlı üretim ve montaj, teknolojik makineler sayesinde minimum hata payı, işçilik giderlerini düşürme, sertlik ve yalıtkanlık, ses, ısı ve su izolasyonu, yangın hasarını minimum düzeyde tutma ve estetik görüntü gibi avantajları bulunuyor. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR