Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Sürdürülebilirlik Salı 25 Haziran 2024 11:55

PİRELLİ TEKNOLOJİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ÖNE ÇIKARIYOR

Pirelli, Avrupa'nın en önemli lastik fuarı Tire Cologne 2024'te ileri teknolojiler içeren ve sürdürülebilirlik taahhüdünü yansıtan yeni dört mevsim lastikleri ve diğer uzman ürünleriyle ilgi odağı oluyor.

Pirelli teknoloji ve sürdürülebilirliği öne çıkarıyor

Fuarda kahraman ürün olarak öne çıkarılan yüksek performanslı otomobillere yönelik kış lastiği Pirelli P Zero Winter 2 lansman itibarıyla tüm ebatlarda ıslak zeminde kavrama açısından Avrupa etiketinde en yüksek derecelendirmeye sahip. Ürün serisindeki 13 ebadın tamamı BEV ve PHEV araçlara özel olarak geliştirilen Elect teknolojisini içerecek. %50’den fazla biyo bazlı veya geri dönüştürülmüş malzemeden (bağımsız sertifikalı) üretilen bu lastikler standın sürdürülebilirliğe ayrılan bir alanında sergilenecek. Dönme direnci açısından “A Sınıfında” değerlendirilen ilk kış otomobil lastiği olan P Zero Winter 2’nin BMW 7 Series için özel olarak üretilen bir versiyonu da fuarda yer alacak. Özellikle elektrikli otomobillerde önemli bir performans göstergesi olan dönme direnci enerjiden tasarruf edilerek tek şarjla daha fazla kilometre yapılabilmesini sağlıyor. 

Tire Cologne 2024 fuarında sergilenen diğer iki lastik ise Powergy Winter ve Powergy All Season SF olacak. Bu iki lastik üç yıl önce pazara sunulan yaz versiyonuna katılarak Powergy serisini tamamlıyor. Bu lastik ailesi güvenlik, verimlilik ve konfordan ödün vermeden uygun fiyatlı bir çözüm arayan sürücülere hitap ediyor. 

Pirelli standında ayrıca Audi RS 4 Avant Edition 25 için geliştirilen Pirelli Cyber Track Adrenaline teknolojili P Zero Trofeo RS lastik de tanıtılıyor. Pistte sürüş tutkunları için tasarlanan bu teknoloji, lastiklerin içindeki sensörlerden veri alan bir uygulama aracılığıyla bir “sanal asistan” işlevi görüyor. Böylece sürücülerin pist lastikleri paketinden maksimum fayda elde etmesi sağlanıyor. 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR