Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Perakende Cumartesi 23 Eylül 2023 11:21

PERAKENDE SEKTÖRÜNÜN YENİ GÜCÜ SEARCH RECOMMENDATİON

Related Digital, perakende sektöründeki firmaların satış kampanyaları planladığı özel dönemlerde maksimum düzeyde faydalanmalarını sağlayacak özelliklere sahip yeni modülü Search Recommendation'ı tanıttı.

Perakende sektörünün yeni gücü Search Recommendation

Perakende sektörü için her yıl yaz sonu durgun geçen ayların ardından Okula Dönüş dönemi yeni bir sezonun başlangıcı anlamına gelir. Eylül ayıyla birlikte hareketlenen piyasalar adeta ilaç gibi gelir. Kıran kırana rekabet yaşandığı günümüzde firmaların okula dönüşten başlayarak, Black Friday, Yılbaşı ve devamındaki Anneler Günü, Babalar Günü gibi özel dönemlere yönelik özel strateji geliştirmesi yaşamsal öneme sahiptir. Related Digital, perakende sektörünün özel kampanya dönemlerinde satışlarını artırmak için dijital pazarlama stratejileri geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla yeni bir modül geliştirdi: Search Recommendation.

 

Güçlü ve işlevsel arama özellikleri

Search Recommendation, firmaların web sitelerini ziyaret eden potansiyel müşterilere, arama kutusuna metin girilirken farklı ürünler önermeye yarayan bir modül. Ürünün öne çıkan özellikleri şunlar: 

 

Modülün işlevsel yapısı sayesinde öneriler hem arama öncesinde hem de arama sonrasında gösterilebiliyor. Tam arama sırasında yeni önerilerde bulunulabiliyor. 

Otomatik düzeltme ve tamamlama fonksiyonlarıyla arama süreci iyileştiriliyor. Müşteri hataları kaynaklı başarısız arama sonuçları en aza indiriliyor. 

Arama öncesi öneri özelliğiyle müşterilere unutmuş olabilecekleri ya da akıllarında olmayan ürünleri hatırlatıp, bilmedikleri markaları tanıtmak mümkün oluyor. 

Arama sırasında öneri özelliği ile kalabalık alışveriş listeleri arasında kaybolmuş aile ve öğrencilere yardımcı olunuyor. 

Search Recommendation modülü, arama süreci tamamlandıktan sonra müşterilere ürün ve marka önermeye devam etme imkanı da veriyor. Firma müşterinin arama sonuçlarını kategoriler, markalar, ürünler olarak ayrıştırıp gösterebiliyor. 

 

Daha çok veri, daha çok satış

Search Recommendation modülü sayesinde firmalar müşteriler hakkında ayrıntılı raporlar da alabiliyor. Ziyaretçi ve müşterilerin en çok hangi ürün, kategori ya da markayı aradığı, arama yaparken hangi kelimeleri kullandığı, hangi aramalardan sonra en çok satış yapıldığı gibi bir dizi durum raporlanabiliyor. Firmalar bu raporlar sayesinde müşterilerinin istediklerini ve ihtiyaçlarını daha iyi kavrayabiliyor, böylece gerekli iyileştirmeleri ve geliştirmelerini web sitelerinde yapabiliyorlar. Özetle bu sayede firmalar bir sonraki kampanya dönemine daha iyi hazırlanabiliyor. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR