Dolar $
32.37
%0 0
Euro €
34.75
%0.09 0.03
Sterlin £
40.7
%-0.13 -0.05
Çeyrek Altın
3918.69
%0.04 1.43
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Salı 16 Mart 2021 15:45

PAU ŞATOSU

Yazar: Dr. Çiçek Doğan Ceren Yayınevi

Pau Şatosu

Ceren Yayınevi tarafından yayımlanan “Pau Şatosu” adlı kurgusal tarihi roman;  Pau Şatosu, okuyucuları ile buluştu. 

Ünlü Fransız şarkıcı Vianney’in şarkı sözlerinden yola çıkılarak hayata geçen roman, iki farklı eserin birleşiminden oluşuyor: Pau Şatosu’nda Zaman Kayması ve Pau Şatosu’nda Altın Çağ. 

Yazar, Vianney’in 2018 yılında sahnelerden çekilmesinin ardından şarkılarının ölümsüzleşmesi için ele aldığı eserde, Fransa’nın Pau şehrinde 1600’lü yıllarda geçen efsanevi bir öyküyü fantastik öğelerle işleyerek canlandırıyor. Bu öyküye paralel,   günümüzde geçen olaylar ile bir noktada hayatlar ve zamanlar kesişiyor. Polisiye ve fantastik öğelerin aşk teması ile örüntülenerek anlatıldığı eser Fransız tarihine farklı bir pencere açıyor.

Pau’nun kadim efsaneleri olarak kurgulanan olaylar bütünü, maceraperest bir yaklaşımla günümüz ile harmanlanarak, ruha dokunan şarkılarla farklı dünyalara ışık tutuyor. 

Aşkı, karşıt güçlerin savaşını, dünyanın kaderini ve gerçek bir sanatçının nasıl zor günler ile başa çıkarak; eşsiz bir yaşam savaşı verdiğini gözler önüne seren roman, aynı zamanda bir hayata tutunma öyküsü. Kitap, arayışı ve yaşam sevgisini asla bırakmamanın, tutkunun ve iyiliğin gücünü bizlere bir kez daha keşfetme olanağı sağlıyor. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR