Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Gastronomi Pazartesi 28 Ağustos 2023 10:23

PATİSWİSS ÜRETİCİNİN YANINDA

CEO'su ve çalışanlarının yüzde 70'i kadın olan PatiswissÇikolata, hem kadın istihdamını artırıyor hem deüreticilere yönelik projelerle fark yaratıyor. PatiswissÇikolata Ceosu Elif Aslı Yıldız, "Adil ticaret, üreticilerin yaşam standartlarının ve kalitelerinin iyileştirilmesini temel alarak sürdürülebilirliği teşvik ediyoruz" dedi.

Patiswiss üreticinin yanında

Patiswiss, 2004 yılında Ankara’da İsviçreli çikolata uzmanlarının rehberliğinde çikolata yolculuğuna başladı. Başlangıçta el yapımı butik bir çikolata dükkânı olarak faaliyet göstermeye başlayan Patiswiss, kısa sürede 12 ana kategoride 450’den fazla ürün çeşidi ile dikkat çekmeye başladı. Bugün 40 bin metrekarelik alanda, %70’i kadın olan 1500’den fazla çalışanı ile çikolatadan krema-ezme grubuna, freeze-dried lezzetlerden glutensiz cipslere, granola & müsli grubundan fonksiyonel içeceklere, çocuklar için özel olarak geliştirilen seriden krema & ezme grubuna, patisserieçeşitlerinden fit ürün grubuna 24 saat üretime devam etmektedir. El yapımı ve endüstriyel üretimin yanı sıra iş birliği yaptığı birçok seçkin firma için private label üretim de sağlamaktadır.

Patiswiss Adil Ticaret ile üreticilerin yanında

İsviçre’den getirdikleri hammaddeler ile bir ilki de başardıklarına dikkat çeken Patiswiss Çikolata Ceosu Elif Aslı Yıldız, “Patiswiss duruşuna çok yakışır yeni bir döneme geçti. Türkiye’de bir ilki yaparak yeni bir sınırı daha kendisi belirledi. Patiswiss artık fairtrade belgeli çikolatalar üretecek. Peki nedir bu adil ticaret? Üreticilerin yaşam standartlarının ve kalitelerinin iyileştirilmesi, Dünya ticaretinde dezavantajlı durumda olan üreticilere kalkınma olanağı sağlanması ve bunlara ek olarak kadınların daha aktif ve eşit şartlarda çalışması ve çocuk işçi çalıştırılmaması; eğitim imkanları sağlanması gibi çok ciddi maddeler içeren sürdürülebilirliği temel alan bir uygulama. Patiswiss’in 2024 hedeflerinde ise tamamen geri dönüştürülebilir ambalajlara geçiş yaparak yeni ürünler tasarlamak bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Kadınlara pozitif ayrımcılık

Patiswiss olarak kadınların iş hayatında yer almasının önemini ve ürettikleri gücü çok iyi bildiklerini söyleyen Elif Aslı Yıldız, “Hayatın her alanında olması gerektiği gibi iş hayatında da kadınların fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğini şiddetle savunuyoruz. Biz, Patiswiss olarak kadınlarımızı iş hayatına kazandırmaya öncelik veriyoruz. Herkesin de kadın gücünün önemi ve iş hayatındaki değerli katkıları ile ilgili farkındalık sahibi olmasını için çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda hazırladığımız Equality sosyal sorumluluk projemizin temelinde kadın yer alıyor. Tüm karının Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi kadınlara bağışlandığı “Bitter Çikolata Kaplı Portakal Dilimi” ürünümüz, iş hayatına kazandırmaya öncelik verdiğimiz kadınlarımız tarafından tamamen el yapımı olarak 6 günde üretiliyor. “Kadınlar için kadınlar tarafından üretildi” mottosu ile Equality projemiz hem üreten hem de yardıma ihtiyaç duyan kadınların destekçisi olma imkânı sunuyor.  Toplumsal cinsiyet eşitliği her alanda sağlanana dek çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

Patiswiss ödüle doymuyor

Patiswiss’in başarısı birçok alanda da tescilleniyor. Son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı iş birliğinde düzenlenen Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödülleri’nde, Patiswiss Çikolata, Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirketolurken Elif Aslı Yıldız da ‘En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci’ ödülünü aldı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR