Dolar $
32.59
%0.18 0.06
Euro €
34.87
%0.34 0.11
Sterlin £
40.59
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
4084.26
%0.42 16.74
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Çarşamba 14 Nisan 2021 16:56

PANDEMİ VE KIRILGAN DEMOKRASİ

Yazar: Yalım Eralp Adalı Yayınları

Pandemi ve Kırılgan Demokrasi

Emekli Büyükelçi, yazar Yalım Eralp'in pandemi döneminde yazdığı, Adalı Yayınları'ndan çıkan Pandemi ve Kırılgan Demokrasi, raflardaki yerini aldı.

Yüzyılın salgını COVID-19 pandemisi; dünya çapında yoksulluğun ve savaşların tetiklediği göçmenlik dalgasının tüm ulusal sınırları yeniden yükselttiği, içe kapanmacılığı, otoriterliği tetiklediği bir dönemde hayatımıza girerek sorunları keskinleştirdi. Yazar Yalım Eralp, eve kapandığımız bu dönemde olup biteni, kendi deneyimleriyle Pandemi ve Kırılgan Demokrasi kitabında okuyucularına aktarıyor.

Pandemi ve Kırılgan Demokrasi kitabının yaşadıklarından, okuduklarından ve gördüklerinden çıkardığı ders ve gözlemleri kapsadığını belirten yazar Yalım Eralp; “Dünya COVID-19 ve mutasyonları olmak üzere büyük bir saldırı karşısında. İnsanlar ölüyor, hastalanıyor, işsiz ve aç kalıyor. Bazıları okula gidemiyor. Büyük bir felaketle karşı karşıya bulunuyoruz. Devletlerin buna cevabı değişik derecelerde kötü. Demokrasiler saldırıya uğramış durumdaydı. Dünya başka kavgalara ek olarak ideolojik rekabet içine girdi. Pandemi de buna vesile oldu. Onun için kitabın isminde “kırılgan demokrasi” geçiyor” dedi.

Adalı Yayınları'ndan çıkan 50 sayfalık Pandemi ve Kırılgan Demokrasi, tüm kitapevleri online mağazalarda.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR