Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Perşembe 25 Nisan 2024 15:01

PAKİSTAN: ÇİN, BİZİM EN GÜVENİLİR DOSTUMUZDUR

Pakistan Devlet Başkanı Asif Ali Zardar, Çin'in Pakistan'ın en güvenilir dostu olduğunu ve Çin'le her alanda işbirliğini güçlendirmeyi beklediklerini belirtti.

Pakistan: Çin, bizim en güvenilir dostumuzdur

Pakistan Devlet Başkanı Asif Ali Zardar, Çin’in Pakistan’ın en güvenilir dostu olduğunu ve Çin’le her alanda işbirliğini güçlendirmeyi beklediklerini belirtti.

Zardar dün İslamabad’da Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (CIDCA) Başkanı Luo Zhaohui’yi kabul etti. Zardar, Pakistan ve Çin’in karşılıklı saygı içinde ortak kazanç ilkesine bağlı kalarak somut sonuçlar elde ettiğini kaydetti. Zardar, Pakistan’ın Çin’in kendi çekirdek çıkarlarını korumasını desteklemeye ve Pakistan-Çin Ekonomik Koridoru’nun inşasını ilerletmeye devam edeceğini dile getirdi.

CIDCA Başkanı Luo Zhaohui, Çin ve Pakistan arasında özel bir dostluğun bulunduğuna dikkat çekerek, Pakistan’ın Kuşak ve Yol’un ortak inşasına aktif şekilde katılmasını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Luo, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru, Küresel Kalkınma İnisiyatifi’nin hayata geçirilmesinde ilerlemeler kaydedildiğine işaret ederek, Pakistan’la her alandaki işbirliğini ilerletmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Luo Zhaohui, Pakistan’a ziyareti sırasında Başbakan Şahbaz Şerif ve diğer yetkilerle görüştü, işbirliği belgesini imzaladı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR