Dolar $
32.48
%0.23 0.07
Euro €
34.68
%0.28 0.09
Sterlin £
40.56
%0.15 0.06
Çeyrek Altın
3910.27
%0.87 33.24
SON DAKİKA
Turizm Salı 07 Kasım 2023 02:53

PAKET TURLARDA AVRUPA'DA İKİNCİ SIRADAYIZ

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye'nin, 2018 yılında 65-70 dolar civarında olan turist başı günlük gelirini 100 dolar çıkartarak "ucuz ülke" algısını yıktığını, gelir bakımında turizmin süper liginde yerini aldığını söyledi.

Paket turlarda Avrupa'da ikinci sıradayız

Turizmde devlet ve sektörün el ele vermesinin başarı getirdiğini aktaran İşler, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) yurt dışındaki çalışmalarının başarıda paya sahip olduğunu dile getirdi. Bu yılın 9 ayında gelen turist sayısının, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 12,41 artarak 45,5 milyona yaklaştığını anlatan İşler, "Gelirlerde ise elde ettiğimiz rakam takribi olarak 42 milyar dolar civarında ve yüzde 20,1 artışımız oldu. Bu rakamları baz aldığımızda ve önümüzdeki rezervasyonlara da baktığımızda yıl sonunda hedefimiz olan 60 milyon turisti yakalayacağız ve tahmini olarak da 56 milyar dolar girdi elde edeceğiz" diye konuştu. Turist sayısı ve gelirin yanında başka bir başarı daha elde ettiklerini kaydeden İşler, "2018 yılında 65-70 dolar civarında olan günlük kişi başı gelirimizi bu sene itibarıyla 100 dolara çıkarttık. Düne kadar kullanılan 'ucuz ülke' algısını yıkmış olduk" dedi.

Mehmet İşler, Türkiye'nin, çektiği turistlerle ilk 10'da yer aldığını; ABD, Fransa, İspanya, İngiltere gibi ülkelerin zirvede olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye turizmi geçtiğimiz yıllarda ilk ona girme başarısı elde etmişti. Şimdi ilk beşin içerisinde göreceğiz 2023 yılı verilerinde. Şu anda Türkiye, İspanya'dan sonra paket turlarda Avrupa'da ikinci sırada. Bu, Türkiye'nin artık yeni bir üst ligde oynadığının bir göstergesidir” 

Yüzde 50'ye varan bir hareketlilik var

Eğitim öğretim yılının birinci dönem ara tatili, yaz aylarına göre düşük sezona geçen turizm sektörünün yeniden hareketlenmesini sağladı. Eğitime 13 Kasım Pazartesi günü verilecek 1 haftalık molayı çocuklarıyla tatil yaparak değerlendirmek isteyenler, sahil beldelerinin yanı sıra kaplıca ve kültür turizmi olanaklarının bulunduğu konaklama tesislerine yöneldi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, turizmci için yüksek sezonun sona erdiği dönemde ara tatil öncesi iç pazarda hareketlilik kaydedildiğini söyledi. Ara tatilin kış dönemini hareketlendirdiğine dikkati çeken İlbahar, "Okul tatili başlıyor. Şu anda otellerin durumu daha müsait. Ara tatil sektöre kış döneminde yüzde 40'lık fayda sağlıyor. Bu da biz turizmcileri mutlu ediyor. Ara tatillerin bundan dolayı çok faydası var" ifadesini kullandı.


ABONE OL