Dolar $
32.33
%-0.12 -0.03
Euro €
34.94
%0.26 0.09
Sterlin £
40.91
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3912.44
%-0.12 -4.75
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Cuma 11 Kasım 2022 02:29

OXİ

Yazar: Ahmet Ziya Yıldırım inkılap Kitabevi

Oxi

Çocuklukta yaşanan travmaların kişiliğin şekillenmesine etkisini, polisiye ve psikoloji unsurlarıyla işleyen “OXI” kitabı, Ahmet Ziya Yıldırım’ın usta kaleminden okurların beğenisine sunuluyor. 20’li yaşlarında işsiz bir gencin ele alındığı “OXI”, iç dünyanın bitmeyen hesaplaşmalarına hastalıkları ve cinayetleri de ekleyerek sürükleyici bir kurgu ortaya koyuyor.

 

Geçmişiyle başa çıkamayan Cenk’in ana karakter olarak okurun karşısına çıktığı “OXI”, emekliliğine hazırlanan başkomiser Ragıp’ın ve yeni atanmış olan ekip arkadaşı Ahmet’in, işlenen seri cinayetlerin peşine düşmesini konu ediyor. İstanbul’un ara sokaklarından Sivas’taki çocukluk yıllarına uzanan kitap, karakterlerin sır dolu hayatlarıyla giderek çetrefilli bir hâl alıyor. Yaşananların gerçek yüzünün bambaşka olduğu “OXI”, son sahnesinde de akıl almaz olaylara tanıklık ediyor.

 

Satır aralarında derin psikolojik çözümlemelere yer veren Ahmet Ziya Yıldırım okurların, bütün karakterlerin kişiliğinde bulunan karanlık dehlizlere inmesini ve davranışların altında yatan sebepleri anlamasını sağlıyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla yayımlanan “OXI”, edebiyatseverleri bulundukları zaman ve mekândan koparan bir yolculuğa çıkarıyor.

ABONE OL