Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Tarım ve hayvancılık Cumartesi 09 Aralık 2023 17:43

OTİZMİ ÇOCUKLAR İÇİN ALIŞVERİŞ FESTİVALİ

Bu sene 20'nci yaşını kutlayan Tohum Otizm Vakfı, otizmli bireylere destek olmak amacı ile gerçekleştirdiği geleneksel Yılbaşı Alışveriş Festivali'ni gerçekleştirdi. Festival kapsamında pek çok seçkin marka yer alırken, birbirinden özel etkinlikler yapıldı

Otizmi çocuklar için alışveriş festivali

Kübra ÇETİNDAĞ

Tohum Otizm Vakfı, gelenekselleşen ve büyük ilgi gören Yılbaşı Alışveriş Festivali'ni bu yıl Vakfın kuruluşunun 20.yılına özel birbirinden özel etkinlik ve sürprizler ile gerçekleştirdi. Festivale ilgi oldukça yüksekti.  

Tohum Otizm Vakfı'nın otizmli bireylerin yararına yaptığı çalışmaları desteklemek, tanıtmak, farkındalık ve kaynak yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği Festival'de, ziyaretçiler yeni yıl öncesi sevdikleri için hediyeler alırken, aynı zamanda otizmli çocukların eğitimlerine de katkıda bulundular. 

Burs kaynağı

Vakfın öğrencileri için en önemli burs kaynağı oluşturma çalışmalarından olan ve 16 yıldır düzenlenen Tohum Otizm Yılbaşı Alışveriş Festivali'ne bugüne kadar toplam 1.080 firma katıldı, 36.542 kişi ziyaret etti ve otizmli çocuklar için kaynak yaratıldı. Yaratılan bu kaynak; 694 otizmli çocuğun 1 yıllık destek eğitim bursu masraflarının karşılanması, 43.265 öğretmenin ve 238.351 ailenin otizm konusundaki eğitimlerine destek olunması, otizmli çocuklara eğitim veren 162 devlet okuluna 1 yıl boyunca öğretmen eğitimleri verilmesi, müfredat ve materyal desteği sağlanmasına eşdeğerdir.   

Markalar ziyaretçilerle buluştu 

Festivalde bu yıl pek çok tanınmış marka sosyal sorumluluk bilinci ile yerini alırken özel koleksiyonlarını ziyaretçilere sundular.  

Girişimci ve iş insanı Gamze Cizreli'nin ziyaretçilerle buluştuğu ve ilham veren girişimcilik hikâyesini anlattığı ‘'Ateşle Oynayanlar'' kitabı ile ilgili bir söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi. Cizreli, etkinlik kapsamında gerçekleştirdiği kitap satışından elde edilen tüm geliri otizmli çocukların eğitim bursuna aktarılması için bağışladı. 

Festival kapsamında dileyen ziyaretçiler özel dergi kapağı fotoğraf çekimi etkinliğine katılarak hatıra fotoğrafları elde ettiler. Kapak çekiminden elde edilen gelirin de yine tamamı vakfa bağışlandı.  

Bu yıl Maximiles Black ve Tüpraş co-sponsor, Shell Türkiye ve Otokar destek sponsoru olarak katkı verdiği Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Festivali'ne dair açıklama yapan vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Mine Narin, “Bizimle birlikte olan, desteğini esirgemeyen, toplumumuzda otizm farkındalığının artması için yanımızda olan herkese bir kez daha çok teşekkür ederim” dedi. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR