Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | KİTAPLAR ARASINDA Pazartesi 05 Şubat 2024 16:01

"OSMANLI KÜLTÜRÜNÜ CUMHURİYET'E TAŞIYAN KÖPRÜ ŞAHSİYETLER" KİTABI BURSA'DA TANITILDI

"Osmanlı Kültürünü Cumhuriyet'e Taşıyan Köprü Şahsiyetler" kitabının tanıtımı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı.

"Osmanlı Kültürünü Cumhuriyet'e Taşıyan Köprü Şahsiyetler" kitabı Bursa'da tanıtıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’nun katıldığı törende konuşan kitabın yazarı Prof.Dr. Mustafa Kara, Osmanlı’dan günümüze kültür aktarımının nasıl sağlandığını anlattı.

Kitabında Osmanlı Kültürünü Cumhuriyet nesline aktaran mühim şahsiyetlerden bahsettiğini dile getiren Prof.Dr. Kara, “Özellikle harf inkılabından sonra bu iki kültür birbirinden ayrıldı ve koptu. Bu köprünün yeniden yapılması lazımdı. Osmanlı kültürüne aşina olan, Osmanlı Kültürünü okuyan, Osmanlı arşivlerine inebilen insanların bu köprüyü kurması lazım. O eski harflerle okudukları bilgileri bu yeni nesle aktarmaları lazım. İşte bu mühim görevi yapan insanlara bendeniz köprü şahsiyetler diyorum.” dedi.

Medeniyetin temeli insandır

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Özer de medeniyet ve kültürün temelinin insan olduğunu vurgulayarak, “İnsan varsa her şey var. İnsan yoksa hiçbir şey yok. O zaman onu oluşturan insanın kim olduğu, nasıl yetiştiği, nasıl insan yetiştirdiği de çok önemli. Bizim görevimiz de bunu geleceğe aktarmaktır. Dolayısıyla bu bir devinim halinde devam ediyor. Şu anda da bir kültür ve medeniyetin oluşumundaki bir şehirde yaşayanlar olarak aslında bu sorumluluğumuz belki de birçok şehirden, birçok insandan daha fazla omuzlarımızdadır diye düşünüyorum.” diye konuştu.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR