Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Pazar 15 Ekim 2023 13:02

ÖNCE SAATLER BOZULDU

Yazar: Aslan Özşahin Akademisyen Kutabevi

Önce Saatler Bozuldu

Sağlığımız açısından fazla kiloların yapabileceği hastalıkları konu alıyor.  Ayrıca kanser hastası eşinin ve kendisinin başından geçen olayları  anlatılan sürükleyici  bir kitap. 

Rahmetli eşinin  Yeşim Özşahin’nin  2002 yılında meme kanseri ile başlayan  hastane ziyaretleri yoğun  tedavi sürecinin yer aldığı anlatılıyor.  Kitabın Yazarı  Aslan ÖZSAHİN hastahanedeki izlenimlerini söyle dile getiriyor:

‘’Sadece kadınların değil tüm insanların kabusu olan kilo sorunu ve bununla ortaya çıkan depresyon belirtileriyle başladı. Bu konuyu benim ikna yöntemlerim, diyetisyen desteğinin yanı sıra meme ameliyatını yapan cerrahın önerisiyle psikolog desteği alarak devam ettik. Daha sonraları  demans bulguları ortaya çıktığında kilolar daha da artmış, önemsemez olmuştuk. İşte amacım eşimle geçirdiğimiz bu süreçteki tecrübelerimi sizlerle paylaşmaktır. Kitap’ın gelirini iki lisenin fizik laboratuvarını düzenleyip fizik öğretmeni olan  eşim Yeşim Özsahin’in ismini vermek istiyorum.   Kitabımı okuduğunuzda belki çoğunuz yakın çevrenizde bu tür insanların var olduğunu hatta kendinizin de bunları yaşadığınızı söyleyeceksiniz. Benim yaptığım, sizin yapmadığınız ya da yapamadığınız ya da bir başka deyişle ben bütün yaptıklarımı, yapamadıklarımı kısaca yaşadıklarımı birilerine faydası olur ya da farkındalık yaratırım düşüncesiyle yazıya dökerek kitabımı oluşturdum.’’


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR