Dolar $
32.37
%-0.33 -0.1
Euro €
34.77
%0.1 0.03
Sterlin £
40.57
%-0.12 -0.04
Çeyrek Altın
3975.26
%-0.25 -10.03
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Pazartesi 13 Kasım 2023 17:45

ÖĞRENMENİN DERİNLİKLERİNE YOLCULUK: ÖĞRENCİ OLMAK

Yazar: Prof. Dr. İrfan Erdoğan Final Yayıncılık

Öğrenmenin Derinliklerine Yolculuk: Öğrenci Olmak

Final Kültür Sanat Yayınları’ndan çıkan Prof. Dr. İrfan Erdoğan’ın Öğrenci Olmak adlı kitabı, öğrencilik yaşamının her aşamasında karşılaşılan sorunlara çözüm önerileri sunuyor. Öğrenme sürecini daha etkili ve verimli hâle getirmek isteyenler için değerli bir kaynak olan kitap, öğrencilere, eğitimcilere ve öğrenmeye ilgi duyan herkese hitap ediyor. 

Eğitim alanında yazdığı çok sayıda kitap ve gerçekleştirdiği çalışmalarla bilinen iletişim bilimci Prof. Dr. İrfan Erdoğan’ın “Öğrenci Olmak” adlı kitabı Final Kültür Sanat Yayınları’ndan çıktı. Halen İstanbul Üniversitesi öğretim üyeliği görevini sürdüren İrfan Erdoğan'ın eğitimde reform, eğitim sistemleri ve sınıf yönetimi üzerine yaptığı çalışmaların bir yansıması olarak kaleme aldığı “Öğrenci Olmak”, eğitim ve öğrenme süreçlerinin temel taşlarını, bilimsel ve felsefi perspektiflerle derinlemesine inceliyor. 

 

Eğitim ve öğrencilik üzerine derinlemesine yapılan analizlerle, Cumhuriyetin aydınlanma ideallerini ne kadar yansıttığını gösteren kitapta, bu ideallerle paralel olarak, bireylerin bilgi ve farkındalıkla nasıl daha aydın bir toplum oluşturabileceği vurgulanıyor. Cumhuriyetin 100. yılında, eğitim kalitesinin ve öğrenmenin inceliklerinin toplumumuz için ne kadar kritik olduğunu hatırlatan kitap, kendini tanıma, geleceği resmetme, bakış açısı kazanma gibi konularla, bireyin öğrenme sürecindeki yerini ve önemini vurguluyor. 

 

“Öğrenci Olmak”, öğrenciliğin sadece okul ve kurs gibi düzenlemeler içinde değil, aynı zamanda bu unsurların ötesinde ve yaşam boyu gerçekleşebileceğinin altını çiziyor. Öğrenci olmanın, kendinden yola çıkarak var olmak, kendi öğrenme sürecinin öznesi olmak ve evrensel olana doğru bir açılım yapmak anlamına geldiğini belirtiyor.

 

Kitapta, öğrencilik yapmanın ve öğrenci olmanın farkları üzerine yapılan irdelemelerin yanı sıra, öğrenci olmanın temel dayanağı olan bilimsel ve felsefi yaklaşıma dair açıklamalar yer alıyor. Ayrıca, öğrenmek, bilmek, kendini tanımak, planlı olmak, motive olmak, rutinler, sınırlar ve seyahatler gibi birçok konu üzerinde duruluyor. Kitap, bu konuları detaylarıyla ele alarak, öğrencilere öğrenme sürecinde karşılaşabilecekleri zorluklara dair de rehberlik ediyor ve onlara daha etkili öğrenme yöntemleri sunuyor.

 

Kitapta, öğrenme ve bilme kavramları etrafında yapılan açıklamalar, okurların bu süreci daha derinlemesine anlamasına yardımcı oluyor. Başlama ve bitirme süreçleri üzerinde durularak, öğrencilerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olan motivasyon eksikliği ele alınıyor. Aşina olma, çevresel etkenler, ortam ve dengeli olma gibi konular, öğrenme sürecinin daha geniş bir perspektiften incelenmesini sağlıyor.

 

“Öğrenci Olmak”, öğreterek öğrenme, ezberleme, eğitimde derinleşme gibi konularla öğrenme sürecini daha etkili hâle getirme yöntemlerini sunuyor. Okuma, yazma, günlük rutinler gibi temel alışkanlıkların öğrenme üzerindeki etkisi de detaylı bir şekilde inceleniyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR