Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazartesi 06 Mayıs 2024 12:00

NİLÜFER'DE ÜÇ FİDANA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 52 yılında Nilüfer'de iki ayrı etkinlikte anıldı.

Nilüfer'de Üç Fidana anma töreni düzenlendi

Bursa Devrimci Gençlik Platformu üyelerinin Nilüfer Metro İstasyonu önünden sloganlar eşliğinde alana gelmesiyle başlayan etkinlik, gençler adına Emin İşlek ve Ebrar Gül’ün yaptığı konuşmayla başladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de karşılık beklemeden verilen mücadelenin önemine vurgu yaptı. Başkan Özdemir, “O gün Denizler de mücadelesini yaparken inançlarını kaybetmeden idama giderken bile başları dik ve onurluydular. Bugün ülke gençleri zamanla umutsuz duruma geldi. Ama son yerel seçimler umutsuzluğu yeniden yeşertti. Artık önümüzde yeni baharlar var.” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş da ölümlerinin 52 yılında “Üç Fidan”ın unutulmadığını belirterek, tam bağımsız bir Türkiye için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmalarının ardından “Üç Fidan”ın mücadele arkadaşları Hacı Tonak, Oktay Kaynak, Celal Beşiktepe’nin konuk olduğu “Denizlere çıkar sokaklar” başlıklı söyleşi gerçekleşti.

Anma etkinlikleri 6 Mayıs sabahı Gezmiş, Aslan ve İnan’ın idam edildiği saat olan 5.30’da “Üç Fidan Anıtı” önünde tutulan şafak nöbetiyle devam etti. 

Üç Fidan Anıtı önünde üç dakika saygı duruşunda bulunulduktan sonra anıta karanfiller bırakıldı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR