Dolar $
32.56
%0.12 0.04
Euro €
34.92
%-0.2 -0.07
Sterlin £
40.76
%-0.14 -0.06
Çeyrek Altın
4001.17
%0.22 8.84
SON DAKİKA
Lojistik Salı 31 Mayıs 2022 02:12

NAVLUNGO KARGO VE LOJİSTİK ZİRVESİNDE

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli sektörlerinden biri haline gelen kargo ve lojistik sektör liderleri, bu yıl ilk kez düzenlenen Post & Parcel Uluslararası Zirvesi'nde bir araya geldi. 25-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ve sektörün önde gelen temsilcilerinin buluştuğu zirvede Türkiye'nin ilk dijital lojistik platformu Navlungo ile 6 farklı ülkede depolama ve sipariş hazırlama operasyon hizmeti veren Parkpalet by Navlungo da yer aldı. Zirvenin ikinci oturumunda "E-ticaretin Altın Çağı" başlığı altında konuşan Navlungo Kurucu Ortağı ve CEO'su İsa Korkmaz, "Bugün büyük bir ivme yakalayan e-ihracat sektörü lojistik sektörüne de ciddi katkı sağladı. E-ihracat sektörünün büyümesi ile beraber lojistik sektöründe de buna paralel bir büyüme oldu" açıklamalarında bulundu.

Navlungo kargo ve lojistik zirvesinde

Son yıllarda e-ticaretin yükselişi ile beraber önemli bir sektör haline gelen ve 200 binden fazla kişiye istihdam sağlayan lojistik ve kargo sektörü bu yıl birincisi gerçekleştirilen Post & Parcel Uluslararası Zirvesi’nde buluştu. Zirvede dünyada ve Türkiye'de lojistik ve kargo sektörünün hızlı büyümesi ve teknoloji odaklı dönüşümü ele alındı. Sektörde önemli bir yere sahip markaların temsilcilerinin deneyimlerini ve öngörülerini aktardığı Post & Parcel Uluslararası Zirvesi’nde Navlungo Kurucu Ortağı ve CEO’su ve Parkpalet by Navlungo CEO’su Alp Çiçekdağı sektör profesyonelleriyle e-ticaretin altın çağını değerlendirdi. 

E-ticaret ile Lojistik Paralel Bir Büyüme Gerçekleştirdi

Yurt içi üretim yapan firmaların global pazarlara açılmasının önündeki engellerin başında lojistik yetersizliğin olduğunu belirten Navlungo Kurucu Ortağı ve CEO’su İsa Korkmaz, “Türkiye’de üretim yapan firma sayısı oldukça fazla olmasına karşın, ürünlerini e-ihracat yoluyla global pazarlara ulaştıran firma sayısı oldukça az. Bunun sebeplerinden en başında lojistik süreçlerde yaşanan sorunlar, yüksek kargo maliyetleri ve erişim sorunu geliyor. 2019 yılında Navlungo’yu kurarken sektörde bir eksikliği giderdiğimizi çok iyi biliyorduk. Navlungo'nun yurt dışı pazaryeri entegrasyonları sayesinde e-ihracatçılar siparişlerinin kargo süreçlerini tek noktadan yönetebiliyor. Bu yönde özellikle KOBİ’lerin global pazarlara açılabilmesi için yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Lojistikte Uzmanlaşmak Çok Önemli 

Sektörümüzdeki en büyük sorunlardan birinin de uzmanlaşma olduğunu belirten Korkmaz; “Herkes de her işi yapmaya çalışma gibi bir eğilim var. Bu tarz firmaların çok uzun soluklu olabileceğini düşünmüyoruz. Sürdürülebilir uzun soluklu markalar çıkaramamamızın en büyük sebebi bu. Biz de müşterilerimizden ekstra tamamlayıcı hizmet talepleri alıyoruz ve bu talepleri çeşitli ortaklı ve partnerliklerle çözüyoruz. Tarafımıza gelen fullfilment hizmet talebine karşılık verebilmek adına Parkpalet ile daha hızlı kapıdan kapıya taşıma hizmeti için de Cartell ile iş birliği ve ortaklık süreçlerimizi başlattık” açıklamalarında bulundu. 



ABONE OL