SON DAKİKA
Gıda ve Gastronomi Çarşamba 25 Haziran 2025 02:22

MUTFAKTA 4 AS ETKİNLİĞİ ESKİŞEHİR'DE GERÇEKLEŞTİ

Pirge, Bonna, Rational ve İçim iş birliğinde Eskişehir Tasigo Otel'de düzenlenen Mutfakta 4 As etkinliği sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Çok daha bilinçli mutfaklar için düzenlenen Mutfakta 4 As: Verimli Mutfaklar için Yenilikçi Çözümler etkinliğinin bir sonraki durağı ise Samsun olacak.

Mutfakta 4 As Etkinliği Eskişehir'de gerçekleşti

Sektör profesyonellerinin gelişimini desteklemek, çok daha bilinçli mutfaklar için doğru ekipman ve yöntem kullanımını teşvik etmek amacıyla bu yıl ilki Bodrum’da düzenlenen Mutfakta 4 As: Verimli Mutfaklar için Yenilikçi Çözümler etkinliğinin ikincisi Eskişehir’de gerçekleştirildi. Eskişehir Tasigo Otel’de düzenlenen etkinlik kapsamında; mutfaklardaki zaman ve kaynakların verimli yönetimi, gıdaların besin değerlerinin korunarak hazırlanması ve biyolojik risk faktörlerinin minimize edilmesine yönelik çözüm önerileri paylaşıldı. Doğru ekipman kullanımı ve yeni nesil teknolojilerle desteklenen sunumlar, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Organizasyona Eskişehir Vali Yardımcısı Sayın Oğuz Şenlik’in yanı sıra, gastronomi alanında çalışan akademisyenler, üniversite temsilcileri ve çok sayıda alanında uzman şef katıldı. Etkinlikte kurulan Pirge, Bonna, Rational ve İçim stantları katılımcılar tarafından yoğun ilgi görürken, katılım oranı yüksekliği etkinliğin sektörde yarattığı etkinin de yansıması oldu. 

Bir sonraki durağın Samsun olacağı, yıl boyunca Diyarbakır, Mersin ve Antalya’da devam edecek etkinlik serisi aracılığıyla 1000’i aşkın şef ve mutfak profesyoneline ulaşılması hedefleniyor.

Pirge Hakkında:

Pirge’nin köklü hikayesi, 1879 yılında Mehmet Pirge’nin Bursa’da küçük bir bıçak atölyesinde işe başlamasıyla hayat buldu. Mehmet Pirge’nin bıçak zanaatına olan tutkusuyla o gün atılan temeller bugün 5. kuşak temsilcilerin ve profesyonellerin liderliğinde, 146 yıllık tecrübe, 250 kişilik büyük bir aileye dönüştü. Pirge bugün Bursa’daki 12.000 m²’lik modern üretim tesisinde kalite ve yenilikçiliği ön planda tutarak profesyonel şefler, kasaplar ve pastacı bıçaklarının yanı sıra Uzak Doğu bıçaklarından döner ve lakerda bıçaklarına, satırlardan zırhlara kadar yaklaşık 1000 çeşit bıçak üretmektedir. Profesyonel ve ev kullanımı fark etmeksizin tüm mutfakların bıçak ve kesici alet ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri en yüksek kalitede, en modern teknolojilerle üreten Pirge; günlük 15 bini, yıllık beş milyonu aşan bıçak üretimi, 80’den fazla ülkeye ihracatıyla Türkiye’de kesici aletler sektörünü geliştirmeye devam etmektedir.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR

garanti sol
garanti sağ