Dolar $
32.27
%-0.02 -0
Euro €
35.05
%-0.32 -0.11
Sterlin £
40.86
%-0.34 -0.14
Çeyrek Altın
4027
%0.07 2.94
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Çarşamba 01 Mayıs 2024 00:00

MOSKOVA GELENEKSEL KONUKSEVERLİĞİ İLE TÜRK ZİYARETÇİLERİNE UNUTULMAZ BİR DENEYİM YAŞATACAK

Yeni turizm sezonunun başlamasına hazırlanan Moskova, Türkiye'den gelen ziyaretçileri 28 Nisan - 5 Mayıs tarihleri ​​arasında düzenlenecek büyük ölçekli nezaket ve yardımlaşma festivali Paskalya Hediyesi'nde ziyaretçileri ağırlamaktan mutluluk duyuyor.

Moskova geleneksel konukseverliği ile Türk ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim yaşatacak

Uzun yıllardır Moskova’da düzenlenen ve başkent sakinleri ve ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen Paskalya Hediyesi, bir nezaket ve şefkat festivali olarak büyük değer ve takdir görüyor. 28 Nisan – 5 Mayıs tarihleri arasındaki etkinlik, sadece şehir manzarasını görmek ve ülke kültürünün derinliklerine dalmak için değil, aynı zamanda tüm şefkatli ve yardımsever insanları birleştiren parlak ve renkli bir bahar festivali atmosferini yaşamak için de harika bir fırsat olacak. Ustalık dersleri, açık sınıflar, yaratıcı grupların performansları ve yardım kurumlarının nezaket dersleri kültürel programın ana bölümünü oluşturuyor. 

Paskalya Hediyesi, Moskova merkezinde ve ana parklardaki 28 farklı festival mekânında gerçekleştirilecek ve her biri kendi özel programıyla konuklarını karşılayacak. Festival ziyaretçileri yalnızca Paskalya kutlama geleneklerini öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda yaratıcı ve mutfak ustalık derslerine katılabilecek, sıra dışı tiyatro oyunlarını ve müzik performanslarını takip edebilecek, folklor topluluklarının gösterileri aracılığıyla ülkenin kültür ve geleneklerini tanıyabilecek. Yetişkinler ve çocuklar yumurta boyama ve geleneksel Paskalya yemeklerinin hazırlanmasına katılabilecekler. Ayrıca ziyaretçiler tatilin ana sembollerinden biri olan kulich (Paskalya ekmeği) pişirmenin sırlarını içeren eşsiz bir tarif kitabını da satın alabilecek.

‘Dört Ayaklı Dost’ projesi gençlerin ilgisini çekecek

Nezaket ve yardımlaşma festivali Paskalya Hediyesi kapsamlı içeriği ile sadece yetişkinlere değil gençlere ve çocuklara da hitap ediyor. Genç katılımcılar ve çocuklar ‘Dört Ayaklı Dost’ özel eğitim projesi ile evcil hayvanlarının bakımı hakkında bilgi sahibi olacak. Proje kapsamında çocuklar küçük dostlarıyla ilgili çizme ve boyama atölyelerinde yer alarak, hayallerini tuvale aktarabilecek.

Bunun yanında bütün festival ziyaretçileri, hayır kurumlarının üyeleri tarafından yapılan oyuncak ve diğer eşyaları satın alarak veya hayvan barınaklarına yönelik sepetleri yiyecekle doldurarak hayır işlerine katılabilecek.

‘Paskalya Hediyesi’ Festivali, konukların sıcak bir bahar etkinliği aracılığıyla Moskova’yı daha yakından tanımalarına ve nezaket ve şefkat atmosferine katılmalarına olanak tanıyacak. Festival yıl boyunca dönüşümlü olarak kentsel, büyük ölçekli etkinliklerden oluşan bir döngü olan “Moskova Mevsimleri” projesi kapsamındaki birçok etkinlikten biri olarak organize ediliyor. Proje kapsamındaki festivaller ister aile gezisi ister tek başına seyahat olsun, tüm gezginler için mükemmel bir destinasyon oluşturuyor. Paskalya Hediyesi festivali dahil olmak üzere tüm Moskova Mevsimleri etkinlikleri Türkiye’den gelen ziyaretçilerde unutulmaz izlenimler bırakacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR